Utdanning. Stort behov for ungdom med fagbrev i årene framover.

Trenger nye til industri og byggfag

Seks av ti bedrifter i fylket trenger nye fagfolk de neste fem årene. Størst sjanse for å få jobb er det innen mekaniske fag og bygg- og anleggsbransjen.

Nye: Aslak Grønlid Augdal (19) (foran til venstre) og Hågen Kyllo (16) har valgt det faget det er størst etterspørsel etter blant nordtrønderske bedrifter. Bak fra venstre lærlingeansvarlig Håkon Røvik og Harald Hemb ved Ritek.Foto: HÃ¥kon Okkenhaug

Vi må framsnakke fag-utdanningene både i skolen og i heimene.

Merete storødegård, NHO Trøndelag
Ekstra

Hos RITEK jobber Hågen Kyllo (16) og Aslak Grønlid Augdal (19) med tunge lastebiler og stridsvogner som bygges om for Forsvaret. De to er nye lærlingene som den voksende industribedriften har ansatt.

– Jeg kommer rett fra ungdomsskolen, sier Hågen Kyllo. Han er TAF-elev og tar fagbrev og studiespesialisering på fire år. Et knalltøft løp. Mange av TAF-elevene tar ingeniørutdanning i etterkant.

Aslak Grønlid Augdal har prøvde først bygg og anlegg, men fant ut at det ikke var noe for ham. Så tok han teknikk og industriell produksjon (TIP).

– Som industrimekaniker kommer du borti det meste. Du har mange muligheter senere, sier han.

Møt opp

Nettopp muligheten til å bygge videre understreker markedssjef Harald Hemb ved RITEK.

– I framtida vil vi skifte arbeidsplass mye oftere enn i dag. Da trenger du en utdanning som du kan bygge videre på, sier han.

Når Ritek ser etter nye medarbeidere er det spesielt fravær og oppførsel de vurderer.

– Vi har fire lærlinger og en TAF-lærling i dag. Det er 10 prosent av arbeidsstokken, og en del av vårt samfunnsansvar, sier lærlingeansvarlig Håkon Røvik.

De to har stor sjanse til å få jobb som fagarbeidere etter læretiden. Hele 27 prosent av de 154 nordtrønderske bedriftene i undersøkelsen svarer at de trenger nyansatte med mekanikerbakgrunn. Deretter følger bygg og anlegg og elektrofag.

Mangler

Blant de 450 bedriftene fra Trøndelag som er spurt svarer halvparten at de ikke klarer å få tak i folk med rett kompetanse.

30 prosent av bedriftene sier det går ut over muligheten til å vokse. De fleste dekker kompetansegapet i bedriften med intern opplæring av ansatte, men så mange som to av tre mener de vil ansette nye for å få den kompetansen bedriften trenger.

Tre-fire år tilbake i tid støvsugde oljebransjen søndre deler av Innherred for ingeniører. Nå er de på vei tilbake igjen, men likevel etterspør mange bedrifter ingeniører innen bygg, elektro og mekaniske fag.

–Dette dokumenterer at det er et enormt behov for fagarbeidere i årene som kommer. Fagbrev er nøkkelen til å skape vekst og verdier hos bedriftene, sier NHOs regiondirektør Merete Storødegård.

Ekstra