Erstatter FM: I løpet av 2017 skal DAB erstatte FM i Norge. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
      (Foto: Larsen, HÂkon Mosvold)

Erstatter FM: I løpet av 2017 skal DAB erstatte FM i Norge. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixFoto: Larsen, HÂkon Mosvold

Lokalradioene venter flere lyttere – på FM

Om to dager er Nordland først ute i radioomleggingen fra FM til DAB. Motstanden blant folk er stor, men for lokalradioene, som fortsetter med FM-sendinger, kan det bety flere lyttere.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Rundt to millioner biler har ikke radio med DAB+ installert, og det gir grunn til optimisme blant lokalradioer, skriver VG.

– Vi forventer masse nye lyttere, i all hovedsak bilførere som ikke gidder eller vil montere DAB, sier Tommy Novik, som er produksjonssjef og redaktør for Radio 3 Bodø.

Les også:

Opplever voldsom pågang etter DAB-radioer

Mekonomen opplever voldsom pågang fra kunder som vil skaffe seg DAB-radio – men er redd det vil ta seg opp enda mer i tiden før FM-båndet slås av.


Først ut i Nordland

11. januar er Nordland første fylke ut i den store radioomleggingen, som har vært varslet i flere år og diskutert i mange omganger.

Når de riksdekkende radioene forsvinner fra FM-båndet i Nordland, vil Radio 3 Bodø, sammen med konkurrenten FM8000, dominere alene. Om et snaut år skal hele det nasjonale sendenettet være byttet fra FM til DAB.

– Vi i lokalradiobransjen tror på lyttervekst. Lokalradioer får større rekkevidde på FM når de nasjonale senderne slås av. Mange av lokalradioene vil også ta i bruk DAB i tillegg til FM, og dermed være tilgjengelig på alle plattformer, sier Pål Lomeland i Norsk lokalradioforbund. (NTB)

Opplever voldsom pågang etter DAB-radioer

Mekonomen opplever voldsom pågang fra kunder som vil skaffe seg DAB-radio – men er redd det vil ta seg opp enda mer i tiden før FM-båndet slås av.

Stor pågang på DAB-radioer

Stadig flere går til innkjøp av DAB-radioer. Men mange velger å kjøpe ekstrautstyr slik at gammelradioen fortsatt kan brukes.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis