Partileder Siv Jensen (FrP) (t.v.) sammen med toppkandidater fra hele landet møter publikum på Eidsvolls plass. I midten: 2. kandidat fra Hordaland, Silje Hjemdal.
(Foto: NTB Scanpix)

Partileder Siv Jensen (FrP) (t.v.) sammen med toppkandidater fra hele landet møter publikum på Eidsvolls plass. I midten: 2. kandidat fra Hordaland, Silje Hjemdal. Foto: NTB Scanpix

Frp vil åpne for generell bevæpning av politiet og raskere tilgang til medisiner

Frp-lederen mener politiet i Norge må bevæpnes fordi kriminaliteten blir råere. Raskere tilgang til medisiner var også et hovedtema under Frps valgkampåpning.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

– Vi går til valg på bevæpnet politi i Norge, sa Frp-leder Siv Jensen fra talerstolen i Sandnes.

Dagens praksis er tapt tid og øker faren for menneskene som står midt i hendelsen, mener hun.

– Trenger de tjenestepistolen må de forlate stedet, og forlate de som trenger hjelp, for å dra tilbake til politibilen for å hente ut våpenet, sa Jensen.

Et annet hovedpunkt for fra valgkampåpningen var raskere tilgang til for eksempel kreftmedisiner. Frp vil innføre et «hurtigspor» der livsviktige og livsforlengende medisiner får hoppe fram i køen og dermed få kortere behandlingstid. De mener dagens problem skjærer alle medisiner over én kam.

– Når legemidlene kommer inn til vurdering så legges de alle i den samme køen. Det er vanskelig for pasienter med alvorlig kreftsykdom å høre at det finnes nye medisiner på markedet som de ikke får tilgang til, mener Jensen.

Frp-lederen kom også med noen stikk til Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre.

Hun nevnte spesielt eiendomsskatten som et av Aps løftebrudd, og sa at den i Tromsø ble økt fire ganger mer enn det Ap hadde lovet.


Les alt om valget på t-a.no/nyheter/valg
 

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis