(Foto: Johan Arnt Nesgård)

Foto: Johan Arnt Nesgård

Norske Skogs gjeldsfrist utsatt i én uke

Fristen for Norske Skog for å komme til enighet med kreditorene er utsatt til 18. august, opplyser selskapet i en børsmelding fredag kveld.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Den opprinnelige fristen gikk ut ved midnatt natt til lørdag New York-tid, det vil si klokken 6 lørdag morgen i Norge.

– Vi er glade for at sentrale aksjeeiere er villige til å støtte selskapets aktivitet gjennom likviditetsmidler som lån, sier Lars P. S. Sperre i børsmeldingen.

Flere forslag

Ifølge E24 har selskapet fått flere forslag om finansiell restrukturering fra sine långivere, men det var fredag kveld ikke inngått noen endelige avtaler. Papirgiganten er imidlertid i ferd med å få et likviditetslån på 16 millioner euro fra en vesentlig del av sine långivere.

– Etter måneder med diskusjoner med obligasjonseierne, er det mulig å se for seg at vi neste uke vil være i stand til å lansere et revidert transaksjonsforslag som oppnår hovedmålsettingene for refinansieringsprosessen med støtte fra en vesentlig del av kreditorene slik at andre aktører kan vurdere den, opplyser konsernsjefen.

Ifølge E24 understreker han likviditetslånet sikrer at Norske Skogs operative drift ikke blir berørt at forhandlingene med kreditorene.

Bekymret statsminister

Statsminister Erna Solberg (H) uttalte i begynnelsen av august til Dagens Næringsliv at hun er bekymret for situasjonen for gjeldstyngede Norske Skog og vil vurdere om det er mulig å gripe inn, men uten at hun ga noen konkrete løfter.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre kom heller ikke med løfter.

–Det er ikke en politisk oppgave i dag. Nå må de private eierne i Norske Skog ta sitt ansvar og håndtere den oppgaven, sier han.

23. august legger Norske Skog fram resultatet for andre kvartal. Resultatframleggelsen skulle egentlig skje 3. juli, men ble utsatt.

2.500 mennesker jobber i selskapet, som har virksomhet i seks land. I Norge er det omkring 370 ansatte i Skogn og drøyt 500 i Halden. Selskapet har lenge har slitt i et fallende avispapirmarked.

Krisen i Norske Skog

– Best hvis det ryker fra pipa

Skjebnedag for Norske Skog. På Skogn tar de ansatte situasjonen med ro.

To dager til deadline i Norske Skog:

Kursen går ned - Blackstone selger

Markedet får mindre og mindre tro på løsning for Norske Skog. Nå er selskapet verdt 108 millioner.

Norske Skog i krise

Konsernet kan gå konkurs hvis kreditorene ikke blir enige.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis