Hagen og Hallem gjennom nåløyet

Tor Ivar Hagen og Line Heie Hallem er ansatt som skuespillere i Skuespiller- og dansealliansen.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

– I år har vi hatt søkerrekord med 105 søkere på 4 stillinger. Mange dansere og skuespillere ønsker kontinuitet i yrket, sier daglig leder Tone Øvrebø Johannessen i Skuespiller- og Danseralliansen.

Skuespiller- og danseralliansen ansetter to dansere og to skuespillere etter søknadsrunden i vår.

De to danserne er SIlje Onstad Hålien og Loan Thanh Ha.

Alliansen er en arbeidsgiver som tilrettelegger for at frilans kunstnere kan utvikle bærekraftige kunstnerkarrierer.

Ekstremversjon av arbeidsmarkedet

Innenfor scenekunst-, tv- og filmområdet er kortvarige midlertidige ansettelser hovedregelen. Det er ikke uvanlig å bli engasjert for noen få timer én dag, eller å ha kontrakter med oppdelte kortere arbeidsperioder.

Ansettelser av noen måneders sammenhengende varighet gis stort sett kun ved teatrene, i enkelte frie grupper med basisfinansiering og i enkelte tv-serier.

Sikret kontinuitet

I et slikt arbeidsliv er det behov for en ordning som sikrer kontinuitet for kunstnerne mellom engasjementer både faglig og arbeidsmiljømessig. Likevel må kunstnerne arbeide mye hos andre arbeidsgivere for å opprettholde ansettelsen i Alliansen.


– Å arbeide som frilans danser og skuespiller innebærer å leve i en ekstremversjon av arbeidsmarkedet. Ansettelsen i Alliansen skal bidra til at frilans kunstnere kan utvikle sine karrierer i periodene mellom kunstneriske engasjementer og slik bygge bærekraftige kunstnerkarrierer, forklarer Johannessen.

Kunstnerisk erfaring

De nyansatte har arbeidet mye hos arbeids- og oppdragsgivere innen teatre og i det frie sceniske kunstfeltet blant annet innen samtidsdans og scenisk folkedans.


Samlet sett arbeider kunstnerne i Alliansen i et bredt spekter av frie grupper og prosjekter, i offentlige og private teatre, i den kulturelle skolesekken, i spillefilmer, tv-dramaserier og radioteater m.v.

Forestillingene de medvirker i blir vist i hele Norge og i mange land verden over. Kunstnerne bidrar til økt verdiskapning og kjennskap til norsk kulturliv internasjonalt.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis