Søstre: Lene Cecilia Sparrok (t.v.) og Mia Sparrok er søstre både i virkeligheten og på film, i rollene som Elle og Njenna i produksjonen «Sameblod». FOTO: Kernell/Östergren
(Foto: privat)

Søstre: Lene Cecilia Sparrok (t.v.) og Mia Sparrok er søstre både i virkeligheten og på film, i rollene som Elle og Njenna i produksjonen «Sameblod». FOTO: Kernell/Östergren Foto: privat

Sameblod får visninger i USA, Kina og Japan

Det norsksamiske søskenparet Lene Cecilia Sparrok og Mia Sparrok fra Namsskogan har hovedrollen.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Filmen Sameblod fortsetter å gjøre inntrykk internasjonalt.

Salgsselskapet Level K kan melde om at filmen nå er solgt til Nord-Amerika, i forkant av filmens amerikanske førpremiere på Sundance film festival, skriver filmmagasinet Rushprint.

Søsken på kino-lerretet

Lene Cecilia Sparrok (17) fra Namsskogan tror mange vil kjenne seg igjen i identitetskrisen til rollefiguren Elle i spillefilmen «Sameblod».

Lene (18) byttet reinslakt med festivalskryt

Namskogan-jenta Lene Cecilia Sparrok (18) hylles for innsatsen i den prisbelønte debutfilmen «Sameblod». Men hun vil heller bli reinbonde enn karriereskuespiller.

Lene (18) i prisvinnende film i Venezia

Sørsamiske Lene Cecilia Sparrok (18) fra Namsskogan hylles av internasjonal filmpresse etter verdenspremieren på den prisvinnende filmen «Sameblod».

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis