Får heder: Jazz og gammeldans-veteranen Asmund Bjørken var sentral i hagergrynkompaniets Adventsmatine i 2016. (Foto: Tommy Leonhardsen)

Får heder: Jazz og gammeldans-veteranen Asmund Bjørken var sentral i hagergrynkompaniets Adventsmatine i 2016. Foto: Tommy Leonhardsen

Asmund Bjørken hedres på Gofotfestivalen

Når gammeldansfolket samles på Gofotfestivalen på Scandic Hell den 17. og 18. februar, vil de også hedre Asmund Bjørken med Gofotfestivalens gammeldanspris.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Asmund Bjørken (83) har spilt til dans i mer enn 70 år, og har bidratt til å få fram folks gofot både med trekkspillet og saksofonen – gammeldans og jazz. Bjørken ga ut sin første plate allerede i 1963.

Fram til i dag er det blitt cirka 15 plateinnspillinger med gammeldans og jazz. Han har også vært med på et 30-talls andre plateinnspillinger.

Verdalingen flyttet til Trondheim i 1957 og bodde der i til sammen 40 år før har flyttet tilbake til Verdal.

Har fått en rekke priser

— Jeg har aldri vært profesjonell musiker, men til tross for at jeg fikk utlevert lite vett, har jeg berget meg, sier Asmund Bjørken.

Opp gjennom årene har han vært medlem i en rekke band/orkester og har spilt til dans og på konserter over hele landet og i flere verdensdeler.

Opp gjennom årene har Bjørken fått en rekke priser blant andre Buddyprisen, Nord-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris, Verdal kommunes kulturpris, Trondheim jazzfestivals ærespris og Kongens fortjenestemedalje. Asmund Bjørken tildeles Gofotfestivalens gammeldanspris under lørdagens konsert.

Ti orkester

Hele ti orkester deltar på årets Gofotfestival. Disse er Arnsteins, PA Røstads orkester m/ Asmund Bjørken og Ove Bjørken, Ole Bjarnes, Øivind Farmens trio, Jan Terjes, Gränslåt, Tømmerdalens, Elvetuns, Selbu Felebyggerlag og en rekke gjesteartister.

Vikings gjenoppstår

På 1950- og 1960-tallet herjet gitarbandet Vikings på landets danselokaler. Under årets Gofotfestival får vi igjen kunne stifte bekjentskap med det kjente gitarbandet.


Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis