Chuck Berry døde lørdag, 90 år gammel. Daniel Røssing fra Skogn turnerte med legenden, og har bare gode minner.
(Foto: Johan Arnt Nesgård)

Chuck Berry døde lørdag, 90 år gammel. Daniel Røssing fra Skogn turnerte med legenden, og har bare gode minner. Foto: Johan Arnt Nesgård

Rockens far døde lørdag

Den legendariske rockepioneren og mannen bak «the duckwalk», Chuck Berry, døde lørdag i sitt hjem i fødebyen St. Louis i Missouri. Han ble 90 år.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

– Jeg har bare gode minner om den mannen, og det er vanskelig å nevne et enkelt et. Likevel vil jeg alltid huske den gangen jeg fikk pianoundervisning av Chuck Berry, sier Daniel Røssing fra Skogn, som ble hentet inn som pianist for legenden på turné i 2007.

Slo gjennom på 50-tallet

Chuck Berry slo gjennom på midten av 1950-tallet med sanger som «Maybellene», «Roll Over Beethoven» og «Johnny B. Goode», klassikere som har satt et solid avtrykk i musikkhistorien.

Han var en av de første innvalgte i Rock and Roll Hall of Fame i 1986, og han fortsatte å turnere selv da han kom godt opp i årene. Musikkverden sørger nå etter bortgangen av «den største rockeren verden har sett».

– Chuck Berry var rockens største kunstner, gitarist og den største rock’n’roll-låtskriveren som noensinne har levd, skriver Bruce Springsteen på Twitter.

– Blåste liv i drømmer

– Han lyste opp våre tenåringsår og blåste liv i våre drømmer om å bli musikere og kunstnere, skriver Rolling Stones’ Mick Jagger, mens musikkjournalisten Stefan Wermelin siterer John Lennon:

– Om man vil ha et annet navn på rock`n`roll roll kan man kalle det for Chuck Berry.

Ut over musikken er det Berrys fargerike fremtoning på scenen som har gjort ham legendarisk. På sin 90-årsdag i oktober kom Berry med den overraskende kunngjøringen at han hadde spilt inn et nytt album. Albumet, med tittelen «Chuck», skal etter planen fortsatt utgis i 2017, og vil være hans første nye album på 38 år.

Ingen grenser for Tæl-stipend

På onsdagens Tæl-show ble et ekstraordinært hedersstipend utdelt. Mottaker Birgit Skarstein er ifølge juryen selve definisjonen på «tæl».

Den flyvende pianist

SKOGN: En ren tilfeldighet sendte Daniel Røssing inn som fast pianist i Chuck Berrys band på europaturneen i fjor sommer. I dag skal 24-åringen fra Skogn på vingene igjen.

Hyllet av legenden

I løpet av tre europaturneer på ni måneder har en litt sjenert 23-åring fra Nord-Trøndelag blitt en verdensstjerne.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis