Svenske Mimikry er et av Pønkrockfestivalens høydepunkt.
(Foto: Mimikry)

Svenske Mimikry er et av Pønkrockfestivalens høydepunkt. Foto: Mimikry

Pønkrockfestivalen med heftige navn på plakaten

Wonk Unit fra England og Mimikry fra Sverige er bare noen av godbitene pønkerne i Steinkjer kan by på i mai.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Steinkjer Pønkrockfestival arrangeres i år for tredje gang. På plakaten står blant andre svenske Mimikry, engelske Wonk Unit og Crashed Out og sterke norske band som Exploding Head Syndrome, The Regent og Lucky Malice.

Engelske anmeldere gikk av skaftet da Wonk Unit slapp «Mr. Splashy» i fjor og brukte utrykk som «No band epitomises the glorious spirit of 21st-century Brit punk’n’roll as well as Wonk Unit» .

«En flicka som er stärk»

Mimikry kommer med en hitparade som få andre trallpønkband kan vise til. «Min sång», «En flicka som er stärk»,  «Röde fanor», «Et annat Sverige», «Alderland» og «Apornas planet». Konserten i Steinkjer er bandets første i Norge på mange år, og blir sannsynligvis den eneste i år.

– Festivalen ble første gang avholdt i 2015 som feiring av tiårsjubileet til den uavhengige Steinkjer Pønkforening. Hele ti band fordelt på to dager, i et lokale med plass til under 200 personer. Året etter ble det tatt en avgjørelse om at hvis man skulle gjøre det til en årlig tradisjon var det på en betingelse: Man måtte overgå den forrige. Festivalen 2016 hadde derfor artister fra både England, USA og Nederland i tillegg til Norge og Sverige, forteller Odd Arne Alstad før han legger til:

– Den tredje utgaven av Steinkjer Pønkrockfestival er minst like gal som de forrige to, og økonomisjefen i foreninga har nervøst åpnet meldingene fra de bookingansvarlige etter hvert som det ble klart at de kom til å gå enda mer bananas enn tidligere.

– Tidenes intimfestival

Alstad har god tro på at årets festival blir tidenes intimfestival for bråkemusikkentusiaster.

– De banda vi har booket er alene en festival vi ville reist langt for å se, men nå trenger vi ikke det. Fordi det blir her i Steinkjer!

Her er bandene som er klare for festivalen:

Crashed Out (UK)
Wonk Unit (UK)
Exploding Head Syndrome
Lucky Malice
Danger!Man
Mimikry (SE)
Bin Lads
Dirty Toilets
Døden
The Regent


I tillegg blir det på «frokostkonsert» klokka 18.30 med Karsk Gutan og Jørgen Dretvik.

Festivalen åpner dørene hos Brød & Circus i Kongesn gate 26. mai og spiller seg ut de samme dørene to dager senere.

Skogpønk og pøbelpønk

Fredag gjestes Steinkjer av pønkerne i Ronny Pøbel, støttet opp av pønkerne i Blånæggel fra Grong.

Vellykket påskepønk

STEINKJER: Lørdag strømmet det pønk ut av høyttalerne på Huze. Det legendariske britiske pønkbandet Special Duties fra Colchester var høydepunktet.

Et pønkens A-lag

NAMSOS: Lyden av Namsos, hva er det? Åge, Askil eller D.D.E.? Hvorfor ikke Null$katte$nylterne?

Heftig pønksuksess

STEINKJER: Stemningen sto i taket da Steinkjer Pønkrockforening arrangerte oppstartskonsert fredag. – En gedigen suksess, dette frister så absolutt til gjentakelse, forteller sjefspønker Geir "Laffen" Vådal.

Pønker fram Steinkjer

STEINKJER: Steinkjer Pønkrockforening ble stiftet i mai i år og opererer under merkenavnet "Steinkjer Pønk Rock City". I kveld inviterer de til oppstartskonsert på KG33.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis