«Beauty for the blind»

5.00

Noe stort på gang

Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

CD: Fra sin base i Oslo jobber Steinkjer-jenta Silje Karlsen med å bygge en artistkarriere, og med seg i sekken har hun utdannelse fra Paul McCartney-skolen i Liverpool. Første steg på veien til berømmelse er EP-en «Beauty for the blind», utgitt på eget plateselskap.

Det er alltid et godt tegn når man etter å ha hørt en EP skulle ønske at den inneholdt flere låter, og det er tilfellet med denne. Karlsens pianopop er både leken, variert og humoristisk, og hennes fyldige stemme spenner vidt. Åpningssporet «I don’t care if you’re beautiful» er a-listet på NRK Trøndelag med god grunn, den er rett og slett en av de poplåtene som treffer på første lytt.

«Pills for love» har et umiskjennelig drag av Tori Amos i hennes mest uptempo øyeblikk, med en alvorlig tematikk. Og det er nettopp tekstene som er Silje Karlsens fremste fortrinn i jungelen av norske kvinnelige popartister. Hun forteller historier i sangene sine, og går ikke av veien for å være brutalt ærlig. Det er befriende å høre en ung, vakker kvinne synge følgende når hun skal beskrive sine opplevelser som stuepike for de rike og berømte på hotell:

«And you’re just like me, so human like me. And in your luxury suite. You just burp and fart and masturbate. And on your daily toiletbreak, I’m positive: You shit like me.»

Et aldri så lite Jørgen Hattemaker-øyeblikk der, altså, og selve melodien er også en artig liten popperle som kaller på smilet. Legg til avsluttende «Dig out your soul», der Karlsen synger med Duffy-knekk i stemmen, og du har en EP som varsler at Silje Karlsen er overmoden for et gjennombrudd.

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis