Stipendvinner: Truls Lorentzen får 150.000 kroner som årets Fylkeskunstner i Sør-Trøndelag, og det vil Svartlamon Hardkor nyte godt av.
(Foto: nn)

Stipendvinner: Truls Lorentzen får 150.000 kroner som årets Fylkeskunstner i Sør-Trøndelag, og det vil Svartlamon Hardkor nyte godt av. Foto: nn

Nordtrønder fylkeskunstner i Sør-Trøndelag

Truls Lorentzen fra Steinkjer er årets fylkeskunstner i Sør-Trøndelag.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Truls Lorentzen er musiker med gitar og bass som instrument og med stor aktivitet innen flere sjangere. Han er og har vært medlem av en lang rekke band, blant annet ”Børeks Firo”, ”The School”, ”The Hærmætti Tysland Band” og ”Dog & Sky”. I tillegg er han dirigent for ”Svartlamon Hardkor” som gjennom flere år har vært av de mest populære gjestene på Steinkjerfestivalen. Sør-Trøndelag fylkeskommune lyser hvert år ut to stipend på 150.000 kroner hver som Årets fylkeskunstner for Sør-Trøndelag. Lorentzen har også turnert mye med tverrkunstneriske prosjekter i Den kulturelle skolesekken (DNS), og vil nå lage en ny turnéproduksjon der. Han søkte stipendet for å konsentrere seg om sin egen skapende og utøvende kunstneriske virksomhet.

– Når det gjelder videreutvikling av koret vil jeg blant annet bruke tid på å jobbe med Mozarts Requiem, og få til vår egen vri på den. Dersom det blir bra, og deretter låter bra, er det kanskje noe vi kan ta med oss til Steinkjerfestivalen om et par år, sier en glad Lorentzen.

Komiteen skriver i sin vurdering:

Truls Lorentzen har gjort seg bemerket som en kreativ utøver innenfor mange musikkområder med utspring fra Trondheim, og særlig fra Svartlamon. Han er mannskoret Svartlamon Hardkors faste og svært så skapende dirigent. Med Lorentzen finnes det ikke lenger grenser for hva korsang kan innebære. Hardkoret har under Lorentzen fått ny giv og profesjonalitet og har samarbeidet med storheter som Trondheim Voices, Åge Aleksandersen, Bobby McFerrin.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis