Jublet for femteplassen

BEOGRAD: «Vi har vunnet!» ropte Maria Haukaas Storeng da hun kom tilbake til hotellet etter lørdagens finale i Eurovision Song Contest. Russland stakk av med seieren.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Siden hun og det norske teamet hadde en plassering blant de fem beste som mål for kvelden, ser de femteplassen som en seier. Norge ble best i Vest-Europa – etter Russland kom Ukraina, Hellas og Armenia. En gammel Grand Prix-stormakt som Storbritannia fikk bare 14 poeng, og havnet på delt sisteplass, sammen med Tyskland og Polen.

Russland vant

Dima Bilan fra Russland kan smykke seg med tittelen årets Grand Prix-vinner. Natt til søndag sang han vinnerlåten for «Believe» i en fullsatt Beograd Arena i Serbia. Det var en passelig revansj for den russiske popsangeren, som kom på andreplass etter finske monsterrockere i 2006. Allerede i morgen reiser den norske delegasjonen hjem fra Beograd, og Maria Haukaas Storeng gleder seg til å se kjæresten og katten sin igjen.

Delte meninger om vinneren

Stemningen blant grand prix-fans i salen var blandet da det mot slutten ble klart at årets seier gikk til Russland. Selv om «Believe» var en av forhåndsfavorittene, mente særlig vesteuropeiske fans at den fikk stemmer mer på grunn av godt naboskap østeuropeiske land imellom enn fordi det var den beste låten i år. Også Norge har gavmilde naboer, og fikk hele 12 poeng av Sverige og Finland.

Stor skuffelse i Sverige

Sverige var også en storfavoritt i forkant av lørdagens finale, men endte på en overraskende delt attendeplass sammen med Frankrike. Skuffelsen hos svenske fans i salen var åpenbar da Sveriges bidrag bare fikk spredte og lave poeng, med unntak av en tolver fra Malta. Det blir også opplyst at Sverige med nød og neppe kom seg videre til finale fra årets andre semifinale. Svenskenes bidrag kom med på bakgrunn av jurystemmer. Hadde bare telefonstemmene vært avgjørende, ville Makedonia fått bli med i finalen på Sveriges bekostning. (©NTB)

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis