(Foto: Harald Sæterøy)

Foto: Harald Sæterøy

Leksvik åpner dørene for «Trønderbrura»

Ordfører Einar Strøm var ikke sen om å ønske Håvard Kalseths «Trønderbrura» hjem til Leksvik på hans regning. Nå oppfordrer han alle ordførere i fylket til å gjøre det samme.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

– Denne forestillingen vil vi ha hos oss. Jeg stiller samfunnshuset gratis til rådighet, og som kommune skal vi bistå med midler til å få «Trønderbrura» hit til kommunen, sier ordfører Einar Strøm.

Han synes det er direkte blodfattig av fylkesråd Annikken Kjær Haraldsen å sende initiativet videre til rektorene.

– Dette burde fylket ta seg råd til. Dette er ikke bare en teaterforestilling. Her handler det om så mye mer. Ønsker vi å være et fylke som jobber for toleranse, har vi nå sjansen. Forestillingen er en gavepakke, og den må vi ta, sier Strøm.

Han utfordrer derfor alle andre ordførere til å gjøre som Leksvik:

– Her er det tid for en real dugnad, hvis ikke fylket klare å hoste opp midler for å få «Trønderbrura» ut på veien. Kalseth er i alle fall hjertelig velkommen til Leksvik, sier ordføreren.

Gratis tilbud til skoler

DKS Nord-Trøndelag Videregående sørger for at alle videregående skoler i Nord-Trøndelag skal få se «Trønderbrura».

– Dette er en viktig forestilling som alle ungdommer mellom 16-19 får tilbud om å se. Vi gikk ut med tilbudet i vår, men da var det kun få skoler som melde seg på. Nå håper vi alle de elleve videregående skolene i Nord-Trøndelag takker ja til vårt tilbud, sier Solveig Welde fra Den Kulturelle skolesekken for videregående skoler, (DKS).

Over helga sender Welde brev til alle lærere i den videregående skolen, med informasjon om tilbudet og om stykket. Toleranse Nord-Trøndelag og LLH (Landsforeningen for Lesbiske og homofile) skal bistå skolene med for- og etterarbeid. DKS dekker alle utgifter og kostnadene, det eneste skolene må gjøre er å finne rom for forestillingen i løpet av høsten.

Tema i skolen

– Det er deilig å kunne tilby ungdom et så forfriskende teater. Det å være annerledes trenger ikke være mørkt og trist. «Trønderbrura» er et livsbejaende stykke, sier Welde. Hun er glad for samarbeidet med Toleranse Nord-Trøndelag og LHH.

– For noen ungdommer kan dette stykket være en døråpner, og for andre kan det kanskje være ekkelt og provoserende. Derfor er det viktig å kunne forberede ungdommene, og gi rom for refleksjon i skolearbeidet i etterkant av et slikt stykke. Temaet kan jo gå inn i både norsk- og samfunnsfagstimer, sier Welde.

Fornøyd teater

– Det er vi veldig fornøyd med. Alle skoler som melder seg på kan få tilrettelagt dagforestillinger med «Trønderbrura», sier Bente Borgan (bildet), informasjonsleder ved Nord-Trøndelag Teater. Håpet er at samtlige videregående skoler takker ja til tilbudet.

Nå jobber de for løsninger for å sette opp kveldsforestillinger i distriktene. Den uventede drahjelpen fra Leksvik kommune setter hun selvsagt pris på.

– Vårt mål er å få Håvard Kalseth ut på turné, og med slike innspill ser det selvsagt lovende ut, sier Borgan.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis