Grenseløst med Magne Furuholmen

«Alle» ville ha en bit av billedkunstner Magne Furuholmen. Leidangen-galleriet var fylt til trengsel da årets Olsokkunstner åpnet sin utstilling på Stiklestad mandag kveld.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Med seg har Magne Furuholmen grafiske trykk som er spesialdesignet for årets olsokdager.

Med årets Olsok-tema «over grenser» har den anerkjente bildekunstneren lekt seg med bokstaver, og har valgt seg det engelske ordet «borderless» som sitt kunstneriske utgangspunkt.

Sindig Olsokkunstner

Om det var popstjernen eller kunstneren folk kom for å se under åpningen av Olsokutstillingen 2012, vites ikke. Men fullt var det, og midt i trengselen satt en sindig Olsokkunstner og lot folket beskue hans grafiske verker.

Hans arbeider er lekent og inspirert av forskjellige teknikker innenfor grafikken, men har de siste årene spesialisert seg på dypdykk. Spesielt de språklige strukturene og bokstavenes visuelle kvaliteter gjenskapes i hans kunst.

– Som skreddersydd

– Årets tema var som skreddersydd til meg. Over grenser eller borderless er vel mye av det som mange forbinder med meg allerede, Jeg liker å bevege meg over grenser som musiker og kunstner. Ordet kjenner jeg meg veldig igjen i, sier Magne Furuholmen, som har 20 eksemplarer av et eget Stiklestadinspirert motiv til salgs på utstillingen.

Men også andre motiver inspirert av ordet «borderless» er å finne i utstillingen, samt flere av hans trykk fra en tidligere utstilling ved navn Camera.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis