Askil på trøndersk

På sitt nye album trekker Askil Holm linjer fra Åges «Ramp»til Winnerbäcks «Söndermarken».
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Fra Åge Aleksandersens «Ramp» til Lars Winnerbäcks «Söndermarken». Fra World Trace Center til Utøya. Askil Holm har hatt mye å tenke på. Og nå synger han på trøndersk for første gang.

– Det føles som å stå på timeter'n uten å vite om det er vann i bassenget. Men jeg må bare kaste meg ut i det. Jeg starter på nytt som artist. Jeg går inn i ei ny tid, sier Askil Holm til Trønder-Avisa.

Nåtidas trønderrock

Askil hatt en målsetting om å lage en plate der linjene trekkes fra Åges «Ramp» – som i hans verden virkelig definerte trønderrocken og Winnerbäcks «Söndermarken» – med sine tekster og stemninger som tar hverdagen og menneskene i den, på kornet. 

– Selv om det med en gang virket vanskelig å skrive på norsk, viste det seg at nettopp det gjorde det enklere å finne de ordene jeg lette etter, forklarer han.

Rosende ord

Han har med årene knyttet et stadig sterkere bånd til Terje Tysland – en av dem som virkelig var med på å definere musikkstilen kalt trønderrock. Tyslands «Kjærlighetsvise» inspirerte Askil til å skrive «Tidsnok» – nyplatas episke kraftsentrum.

Og han får rosende ord med seg på veien fra nettopp den kanten.

– Dette er trønderrock slik den skal høres ut i 2012, var Terje Tyslands umiddelbare reaksjon etter å ha hørt Askils nye plate for første gang.

14 konserter

Så langt er det «booket» 14 konserter med fullt band og en sju-åtte i et triokonsept.

– Det er nå den nye tida begynner. Jeg er klar, sier Askil Holm.

VILLA MOAN: I en rød stue i et skogholt på Moan i Vemundvik har Askil Holm brukt mye tid på sangskriving og filosofiske tanker. Stua overtok han av sin mormor Gerd for seks år siden.

VILLA MOAN: I en rød stue i et skogholt på Moan i Vemundvik har Askil Holm brukt mye tid på sangskriving og filosofiske tanker. Stua overtok han av sin mormor Gerd for seks år siden.

Askil

Askil

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis