Eventyr i trøndersk natur

En ny bok av radarparet Steinar Johansen og Kjartan Trana med tittel «På eventyr i trøndersk natur» ble presentert i Steinkjer torsdag.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Det er den andre boka som forfatterne gir ut i samarbeid med Lierne nasjonalparksenter. Den første kom i 2009 og den tok utgangspunkt i Blåfjella nasjonalpark. Den er allerede solgt i et antall av 6.500 eksemplarer.

Smekkfull av tips

Naturopplevelser med vekt på fugle- og dyreliv er utgangspunktet for boka som nå foreligger. Den er ellers smekkfull av tur- og fototips.

Styreleder i nasjonalparksenteret, Johan Solheim, var godt fornøyd med samarbeidet med forfatterne og resultatet som nå foreligger etter to års arbeid. Under presentasjonen la han spesielt vekt på at fokus er rettet mot barn og unge.

– Dermed får man også trukket foreldregenerasjonen med, sa Solheim. Han var også glad for at nasjonalparksenteret får benytte seg av materialet i virksomheten de driver.

Med tekst og bilder er det en forlokkende bok.

– Et viktig bidrag

Miljøverndirektør Svein Karlsen var til stedet under presentasjonen. I sitt korte innlegg poengterte han en bemerkning fra sin sjef, Inge Ryan, som også hadde fått bladd igjennom boka og i den forbindelse gitt uttrykk for at verket er et viktig bidrag med det mål for øye at folk skal bruke fjellet uten å ødelegge det!

Karlsen viste til at kunnskapen om fjellet har stupt og at det derfor er så viktig med formidling av kunnskap og opplevelser. Han karakteriserte verket som et kompakt produkt, og la ikke skjul på at det nok er mange som i likhet med han får assosiasjoner til et tidligere liv når de studerer boka.

– Frister folk til å ta turer

Fylkesordfører Gunnar Viken opplevde presentasjonen som en godstund for en politiker.

– Den frister folk til å ta turer ut i naturen, sa fylkesordføreren, som hadde opplevelser for at det var høyst nødvendig for vår tids generasjon – unge så vel som eldre.

Fylkeskommunen er en storforbruker av bøkene til Johansen og Trana. De blir innkjøpt og brukt som gaver og da vet vi at vi selger oss med ære, sa Viken. Det første opplaget er trykt i et antall på 3.000 eksemplarer.

Steinar Johansen la ikke skjul på at det er en kjempeutfordring å lage slike bøker, og konkluderte at uten gode samarbeidspartnere ville det vært umulig.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis