Chaplin slo an blant de unge

Latteren runger i samfunnshuset i Henning. På lerretet hvis en stumfilm som er over 90 år gammel.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

En mann med hatt, mustasje og stokk. To rare sko og et par store bukser. Litt mimikk, og vips – mer skal ikke til for å få elevene på Skarpnes skole til å le. Mannen de ler av er imidlertid ingen ringere enn Charlie Chaplin. Han løper, slåss og snubler seg framover. Og ungene ler.

– Han slår Tom og Jerry. Chaplin har laget mange styggartige filmer, sier Peder Trebostad.

Morsomt selv uten lyd

Sammen med klassevennene sine har han nettopp sett Chaplin-forestillingen som er satt opp av Forestillingen Chaplin er en del av Den kulturelle skolesekken, og er et samarbeid mellom Musikk i Nord-Trøndelag (Mint) og Midtnorsk Filmsenter.

Elevene i Henning likte det de så, og syntes det gjorde fint lite at filmene var uten lyd.

– Men det var bra det var pianospilling. Hvis ikke hadde det blitt litt kjedelig, sier Sondre Haugseth.

Enkle og effektive virkemidler

Det er skuespiller Håvard Kalseth som spiller Charlie Chaplin. Han gjør en solid prestasjon der han synger, danser og springer rundt på scenen. Med enkle rekvisitter og få replikker fanger han ungenes oppmerksomhet mellom filmklippene. Minst like viktig er pianospillingen til Gro Merete Hjertvik. Hun er distriktsmusiker i Mint, og synes det er gøy å se at forestillingen blir så godt tatt imot.

Går ikke av moten

– Det er spesielt morsomt at også lærerne liker forestillingen. Vi har øvd på stykket siden begynnelsen av januar, og drar rundt med en relativ stor rigg, sier Hjertvik og peker på det store filmlerretet.

Elevene fikk i hvert fall øynene opp for at gamle klassikere ikke går av moten.

– Jeg har sett én Chaplin-film tidligere, men jeg lo mer nå, sier åtte år gamle Tuva Svepstad.

I dag vil elevene på Sandvollan skole i Inderøy få oppleve Chaplin både på lerret og i Håvard Kalseths skikkelse på scenen.

n Fakta

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis