«Dokumentasjon av kulturarven etter Paul Okkenhaug» blir gjort tilgjengelig for alle

«Dokumentasjon av kulturarven etter Paul Okkenhaug» blir gjort tilgjengelig for alle

Brevsamling blir tilgjengelig

Tirsdag blir den private brevsamlingen etter komponisten Paul Okkenhaug tilgjengelig for alle.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Siden 2010 har NTNU Universitetsbiblioteket registrert og digitalisert den private brevsamlingen etter sentrale personer i komponisten Paul Okkenhaugs familie. Her er selvsagt også brev til og fra Paul Okkenhaug. 1. oktober vil brevsamlingen bli lansert på www.arkivportalen.no og være tilgjengelig for alle.

Prosjektarbeid

Arbeidet er en del av prosjektet «Dokumentasjon av kulturarven etter Paul Okkenhaug» som er ledet av tidligere førstelektor Rolf Diesen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag og med støtte fra Nord-Trøndelag fylkeskommune, Levanger kommune og familien etter Paul Okkenhaug.

– Dette er et prosjektarbeid som har pågått en del år. Nå er det cirka 3500 dokumenter som blir gjort tilgjengelig på tirsdag. Dokumentasjonen består selvsagt også av musikk og hans arbeider som komponist, og alt skal etterhvert på internett. Spesielt vil jeg si at hans lydbåndopptak av folkemusikk og kulturhistorie – og ikke minst – hans egne opptak av seg selv som spiller musikk som aldri har blitt skrevet ned, er spennende, sier Rolf Diesen

Presenteres i november

Etterhvert som dokumentasjonen blir digitalisert på internett vil samlingene gjøres mer kjent, og under SUS-festivalen på HINT Levanger vil noe av materialet presenteres

–  Tirsdag i I SUS-festivaluka, altså 12. november, blir det presentasjon av Okkenhaugsl, lover Disesen.

NTNU UB har hatt ansvaret for å registrere og digitalisere den omfattende brevsamlingen. Medlemmer av familien har gjort et omfattende arbeid for å legge det hele til rette. I tillegg til brevsamlingen består dokumentasjonsarbeidet av bl.a. noter, lydbåndopptak, intervjuer. Det er et mål at all denne dokumentasjonen skal kunne gis en slik form at den kan nyttes videre for utøvelse og undervisning, forskning og formidling.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis