Meninger

Lojalitet – ærlighet – respekt

Forandring gjør vondt. Ærlighet varer lengst, skriver mannskaper ved brannstasjonene i Levanger og Ytterøy i dette innlegget.

Mye lest siste døgn

DEBATTINNLEGG:

Brutte løfter og svik

Skoleledelsen kan ikke kutte i det tilbudet som passer de fleste og tro at det ikke går ut over karakternivået, skriver Jørgen Barsøe på vegne av 1.-klassene ved Olav Duun videregående skole i Namsos i dette innlegget.

KRONIKK:

Nye tog på gamle spor

Kjønnstradisjonelle yrkesvalg er gammelt nytt, men hvorfor er det fremdeles er slik? spør Karin Hovde og Marte Taylor Bye, i denne kronikken. Begge seniorrådgivere ved KUN.

DEBATTINNLEGG:

Norge trenger sine EØS-partnere

Norge trenger EØS-avtalen på samme måte som verden trenger EU – mer enn noensinne. Det skriver stortingsrepresentant Elin Agdestein og Høyres europapolitiske talsperson i dette innlegget .

GJESTEKOMMENTAREN:

Norge mot 2030

DEBATTINNLEGG:

Framsnakk lærerutdanninga!

Det har tatt tid, stå-på-vilje, engasjement fra de ansatte over flere år å bygge opp den lærerutdanningen vi til nå har kunnet tilby på Levanger. Vær så snill; bruk det til positiv omdømmebygging! skriver universitetslektor Ole Petter Vestheim i dette innlegget.

DEBATTINNLEGG:

Avgjørende med nye letearealer

Verdal kommune er blant de kommunene i Norge hvor aktivitetsnivået i norske olje- og gassnæring er helt avgjørende for fremtidig, lokal samfunns- og velstandsutvikling, skriver Tor Martin Nordtømme (Ap) i dette innlegget.

DEBATTINNLEGG:

Med tvang som virkemiddel

Vikna Sp oppfordrer til avvisning av regjeringens bruk av tvang som virkemiddel mot det lokale, skriver Kjartan Tørum i dette innlegget.

Kultur: Mye lest
Sport: Mye lest

DEBATTINNLEGG: Eldrepolitikk i Verdal

Retorikk og hersketeknikk

Retorikken er at vi skal få en trygg og verdig alderdom. Realiteten er styrt nedbygging av det offentlige tilbudet, skriver pensjonist Astri Vikan fra verdal i dette innlegget.

DEBATTINNLEGG:

Barnehagedagen markeres over hele landet

Frileken er ikke en pause hvor barna har fri fra voksenstyrt aktivitet, det er den frie leiken som er det viktigste, skriver Hilde Waaseth Nicolaisen, lokallagsleder i Utdanningsforbundet Steinkjer i dette innlegget.

KRONIKK:

Politireform - Et spørsmål om tillit

Sentraliserings- og sparereformen kan ikke kamufleres med tafatt retorikk. Det skriver Vidar Johnsen, leder i Politiets Fellesforbund Trøndelag.

KRONIKK:

Grunn til bekymring

I Nord-Trøndelag gjennomfører 4 av 10 videregående opplæring, mot 8 av 10 i befolkningen for øvrig. Det er grunn til å være bekymret, skriver Mari Trommald, direktør i Bufdir.

DEBATTINNLEGG:

Trygghet og beredskap overalt

Senterpartiet mener at norsk matproduksjon er en viktig del av landets beredskap, skriver Dorthea Elverum, fylkesleder i Nord-Trøndelag Senterungdom i dette innlegget.

DEBATTINNLEGG:

Ikke farlig å snakke om det!

Nå må vi bryte tausheten og begynne å prate om at alle har en seksualitet og at ingen skal bryte dine grenser når det det gjelder din egen kropp, skriver Veronica Moan Myran, daglig leder Senter mot incest og seksuelle overgrep Nord-Trøndelag i dette innlegget.

DEBATTINNLEGG:

Justismordet mot Therese Johaug

Jeg beklager å måtte meddele at min respekt for FIS for ettertiden er helt fraværende, skriver John Ole Fisknes i dette innlegget etter at Johaugsaken ble anket.

DEBATTINNLEGG:

Forvalter for fellesskapet

Statskog er statens verktøy for å ivareta og utvikle felles eiendomsverdier på vegne av det norske folk. Det er dømt til å skape debatt, skriver Trond Skillingstad, kommunikasjonssjef i Statskog.

DEBATTINNLEGG:

Regjeringen leverer!

Alle spekulasjoner og spådommer fra rødgrønne politikere om at elektrifiseringen ville bli utsatt, er nå parkert en gang for alle, skriver stortingsrepresentant Elin Agdestein (H) i dette innlegget.

KRONIKK:

De siste norske villmarker forsvinner

En holdning som lever godt hos mange nordmenn er at naturen kun er der for å tilfredsstille våre ønsker og behov. Dette er holdninger som vi må bekjempe, skriver Alette Sandvik og Tommy Reinås i denne kronikken.

DEBATTINNLEGG:

Sure oppstøt fra Lyng

Undertegnede – og mange med meg – ønsker at Lyng hadde brukt like mye energi på å utvikle sentrumshandelen som han har brukt på å agitere for skråparkering, skriver Erling Koldaas i sitt svar til Stein Arild Lyng.

DEBATTINNLEGG:

Skuffet over Steinkjer kommune

Jeg hadde håpet at beslutningstakerne i Steinkjer kommune ville se på forslaget om skråparkering som en styrking av Steinkjer sentrum, Stein Arild Lyng i dette innlegget.

DEBATTINNLEGG:

Fjern karakterene i orden og oppførsel!

Ungdom i utvikling trenger veiledning og rom for å feile, ikke bedømmelse, skriver Lars Øye Brandsås, lederen i Nord-Trøndelag Unge Venstre i dette innlegget.

KRONIKK:

Dagen derpå

Mens noen valgte å feire den internasjonale kvinnedagen, valgte andre å la dagen passere uten å tilskrive den nevneverdig betydning, skriver Tone Gunn Stene Kristiansen og Hege Eggen Børve ved Nord universitet.

KRONIKK: Seksuelle overgrep på nett

Ser vi hele bildet?

Det er viktig at voksne snakker med barna om hva de opplever på nett og sosiale medier, om deres egen atferd, deres grenser og hva vi gjør når disse krenkes, skriver Yngve A. Bolle, faglig veileder ved Senter mot incest og overgrep i Nord-Trøndelag.

DEBATTINNLEGG:

Likestilling kan ikke vedtas

Norge er et av verdens mest likestilte land. Vi har lik rett til utdanning, og benytter oss av den, skriver Siri Holm Lønseth i Trøndelag Høyre i dette debattinnlegget.

DEBATTINNLEGG:

Større lærertetthet i klasserommet

Utdanningsforbundet utfordrer alle partiene til å støtte en modell som fører til det vi alle ønsker – større lærertetthet i klasserommet. Det skriver Bjørn Wiik, leder i Utdanningsforbundet Nord-Trøndelag i dette innlegget.

DEBATTINNLEGG:

Ett skritt frem og to skritt tilbake

Hvor er det blitt av velferdsnorge for funksjonshemmede? spør Roy Staven, nestleder i Handikapforbundet Steinkjer og omegn.

Gjestekommentaren:

Likeverdig samfunn krever sterke kvinner

– Det er det som gjør meg så innmari stolt: Alle de modige kvinnene som har vært før oss, og alle de kvinnene vi har i dag som viser vei, skriver Ellinor Jåma i gjestekommentaren.

DEBATTINNLEGG:

Den internasjonale kvinnedagen er fortsatt aktuell

I år er det 40 år siden kvinnedagen ble gjort til en FN-dag. Og vår felles kampdag ser med det første ikke ut til å bli mindre aktuell, skriver Hege Steigedal og Ingrid Bøe Sletten i Steinkjer SV i dette innlegget.

DEBATTINNLEGG:

Likestillingen trenger en ny regjering!

Høyre- og Frp-regjeringen har brukt tiden sin på å sette likestillingen i revers, skriver Annette Trettebergstuen, Arbeiderpartiets likestillingspolitiske talsperson i dette innlegget.