Til minne om Christian Magnus From Brun

Foto: Privat

Minneord

Christian Magnus From Brun 97, døde fredelig 10. oktober i Santa Barbara, CA. Han ble født i Norge 3. oktober 1920 i Kolvereid av foreldre Aage Brun fra Kolvereid og Petra From fra Overhalla. De immigrerte til USA i 1923. Aage fant arbeid i et sagbruk der, først bosatt i Laramie, Dubois og Dunoir, Wyoming, og deretter i Everett og Longview, Washington.

Under 2.verdenskrig ble Christian del av bataljon 99. Bestående av nordmenn og norsk-amerikanere. Som trente til å bli fjell og ski-soldater i Colorado. Deltok i kamper i Europa, og tjenestegjorde også i Norge i 1945. Og mottok bla. den norske krigsdeltager medaljen for dette. Etter krigen fullførte Christian sine studier ved University of Washington, deretter bibliotekskolen ved University of North Carolina, og begynte sin karriere som bibliotekar og arkivar. Han møtte sin kone Jane, og i 1963 flyttet de til Goleta, California hvor Christian ble leder av spesial samlinger og universitets arkivar ved University of California Santa Barbara-biblioteket, der han tjente til han gikk av med pensjon i 1990. I neste tjuefem år nøt de sin pensjonstilværelse sammen. Reiste, så film, leste mye og slukte sine morgenaviser. Han besøkte slekten i Norge to ganger etter fylte 90 år.

Christian var medforfatter av boken Kart og diagrammer utgitt i Amerika Før 1800, en bibliografi, og forfattet mange artikler og brosjyrer om amerikansk historie, sjeldne kart og antikviteter.

Han blir overlevd av sin kjære kone, Jane Carey Fristoe Brun, 97, sønn Erik Brun, og tre stesønner Noel og Christopher Korten, Kenneth (†) Deres ektefeller, ni barnebarn og tre barnebarn. Han vil også bli savnet av kjære fettere og kusiner i Norge; Dagmar Dolmen, Solveig Brøndbo, Randi Øren, Torhild Moen, Kari Moen, Knut Erling Moen, Per Harald Brun, Arne Martin Brun, Ragnhild Bergestig og deres familier.

– Erik Brun

Minneord