Bygger sykkelvelodrom

Levanger kommune planlegger i samarbeid med IL Sverre bygging av en velodrom på Moan i løpet av neste år.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Den nye velodromen skal plasseres i svingen mot Eidsbotn utenfor fotballbanen. Bakgrunnen for byggingen av velodromen er at IL Sverre mistet sitt anlegg på Levanger Stadion for noen år siden. Idrettslaget fikk erstatning for den tapte velodromen samtidig som kommunen åpnet for at et nytt anlegg kunne bygges på Moan.

Har fått støtte

Idrettskonsulent Kjersti Nordberg opplyser at forprosjektet skal ferdigstilles innen 1. mars neste år og at saken kan behandles politisk før sommerferien.

Hun sier det er for tidlig å antyde hva et slikt anlegg vil koste. Nordberg opplyser at kommunen har fått innvilget to millioner kroner i spillemidler til særskilte anlegg. I tillegg regner hun med at anlegget får spillemidler på vanlige vilkår.

Regional betydning

– Anlegget er av stor regional betydning og det vil derfor være veldig aktuelt med såkalte RUP-midler, sier Nordberg som regner med at halvparten av anlegget vil støttes av offentlige midler.

NTNU-prosjekt

En modell er utviklet av NTNU-studenter under veiledning av professor Trond Kvamsdal gjennom prosjektet «Eksperter i team». Nordberg er litt stolt over at dette vil bli den første velodromen som bygges på bakgrunn av nøyaktige geometriske beregninger.

Forprosjekt

Kommunen har også fått med seg Overhalla Betongbygg as på laget. Overhalla-bedriften har fått tilskudd fra Innovasjon Norge til utarbeidelse av et forprosjekt. Målet med et slikt forprosjekt er å etablere grunnlag for inngåelse av Offentlig forsknings- og utviklingskontrakt (OFU) mellom kommune og bedrift.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis