Datatreffet The Gathering er i full gang i Vikingskipet på Hamar. Først søndag 27. mars blir nettilgang og strøm skrudd av og deltakerne må pakke sammen. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Datatreffet The Gathering er i full gang i Vikingskipet på Hamar. Først søndag 27. mars blir nettilgang og strøm skrudd av og deltakerne må pakke sammen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

5.000 ungdommer på datatreff

Vikingskipet i Hamar har åpnet dørene for årets største opplevelse for rundt 5.500 ungdommer i alle aldre, nemlig datatreffet The Gathering.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Køene var lange da dørene åpnet klokken 9 onsdag morgen. Flere av de ivrigste hadde ligget i kø utenfor hallen i mange timer.

Deltakerne må ha med seg sine egne datamaskiner, skjermer og ledninger. Hver deltaker har 80 ganger 60 centimeter å boltre seg på.

Lange bilkøer

Det var for øvrig ikke bare utenfor inngangsdørene køene var lange, også på veiene utenfor var det problemer. Ifølge Hamar Arbeiderblad meldte politiet i Hamar om store trafikale problemer nettopp rundt Vikingskipet på grunn av datatreffet. Det var lange og saktegående køer inn mot Vikingskipet fra alle retninger.

På programmet den første dagen står, foruten spillturneringene, foredrag om spill, spillkultur og nettvett for foreldre og en rekke foredrag og kurs for deltakene både innen redigering, datagrafikk og effektbruk, men også i hvordan lage sitt eget cosplay-kostyme.

Høydepunkt

Høydepunktet blir nok åpningskonserten klokken 21, der britiske AlunaGeorge samt norske Lemaitre og Broiler står på hovedscenen sammen med Juniorsymfonikerne.

Blandingen av klassisk musikk og elektropop skal visualiseres og gjenskapes digitalt direkte i spillet Minecraft.

Datatreffet ble første gang arrangert i 1992 og har siden 1996 hatt Vikingskipet som hjemmebane. The Gathering er Norges største og verdens nest største datatreff.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis