(Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix)

Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix

Tajik utsatt for grov hets og rasisme i VG-debatt

Flere titalls personer er kastet ut av VGs kommentarfelt etter å ha framsatt grov hets og rasistiske utsagn mot Arbeiderpartiets Hadia Tajik.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Det er en artikkel i VG torsdag med tittelen «Ap-Tajik vil fjerne Kongen» som fikk begeret til å renne over for mange lesere. I artikkelen skriver avisen at Hadia Tajik og over 80 prosent av den yngre Ap-gruppen på Stortinget vil forkaste kongehuset og innføre republikk i Norge.

I kommentarfeltet ble ord som landssvik, forræderi og forbrytelse flittig brukt om Ap-politikeren.

– Vi har ALDRI noengang stengt ute så mange på en dag som i dag, skriver Øyvind Solstad som er ansvarlig for sosiale medier i VG, i et notat på sin Facebook-side.

Solstad sier til fagbladet Journalisten og Dagbladet at det er snakk om et sted mellom 50 og 100 personer som ble kastet ut av kommentarfeltet. De verste utestenges for all tid.

Kongehuset: – Dårlige prosesser er avdekket

Etter en serie artikler i Dagbladet om økonomi, budsjett og bevilgninger, fastslår Slottet at noen få, dårlige vurderinger er avdekket.

- Vi vinket til kungen - og han smilte tilbake

Minneverdig påsketreff på Storlien for Steinkjer-gjeng.

Hvor går ferden?

Finn fram penn, papir, leksikon, kart, nettbrett, pc eller mobil og prøv deg på denne lærerike og artige turen ut i verden. Lykke til.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis