Ellinor Jåma

Ellinor Jåma

Jåma hyller barnehagen

Ellinor Jåma hyller Granstubben barnehage for at de har tatt med barna på reinslakting.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Jåma er fra Grong og er leder for Norske Reindriftsamers Landsforbund. På sin Facebook-side takker hun barnehagen i Henning for det de har gjort ved å la barnehagebarna oppleve slakting på nært hold.

Takker lederne

– Jeg vil påstå at Granstubben barnehage er med på å tilføre sine barn en kunnskap som gjør at de får et grunnlag for en bedre forståelse for det reindriftssamiske. I tillegg er det en viktig lærdom å få et innblikk i hvor maten faktisk kommer fra. Tusen takk til daglig leder Dag Olav Stølan og pedagogisk leder Therese Johnsen for at dere underviser om samisk kultur. Dere skal være stolt av å kunne berike barna deres med en kunnskap som få har tilgang til, skriver Ellinor Jåma.

Håper barna får smake

Avslutningsvis skriver hun: Håper dere fikk med dere reinkjøtt hjem sånn at barna får smake på det beste og sunneste kjøttet som finnes! Så vil jeg oppfordre alle skoler og barnehager til å gjøre som Granstubben barnehage, ta barna med på reinslakt!

Les om Henning-barnehagen som skapte debatt.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis