Nå blir det strekningsmåling i både Hell-, Stavsjøfjell- og Væretunnelen på E6 mellom Stjørdal og Trondheim. (Foto: Johan Arnt Nesgård)

Nå blir det strekningsmåling i både Hell-, Stavsjøfjell- og Væretunnelen på E6 mellom Stjørdal og Trondheim. Foto: Johan Arnt Nesgård

Nå kommer det to nye fotobokser på E6

To nye tunneler på E6 mellom Trondheim og Stjørdal får strekningsmåling.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Statens vegvesen innfører nå strekningsmåling i Stavsjøfjell- og Væretunnelen på E6 mellom Stjørdal og Trondheim. Målet er å øke trafikksikkerheten ved at farten blir lavere.

Gjennomsnittshastigheten til trafikantene vil bli målt i begge retninger i begge tunnelene. Systemet vil fungere på samme måte som i Helltunnelen, som i dag har strekningsmåling i en retning.

Blir satt i drift i februar

Statens vegvesen vil i løpet av januar 2017 sette opp synlig utstyr for disse målingene. Deretter skal systemene testes og kontrolleres. Strekningsmåling av fart i de to tunnelene vil tidligst bli satt i drift fra midten av februar 2017, skriver Statens vegvesen på sine hjemmesider.

Skilting om strekningsmåling blir gjort synlig når systemene blir satt i drift.

Utbedringstiltak

I påvente av doble tunnelløp har Statens vegvesen de siste årene gjort flere tiltak på strekningen for å ivareta sikkerheten til trafikantene. Strekningsmåling av fart er det siste av disse utbedringstiltakene.

Bakgrunnen for utbedringene som er gjort de siste årene er skjerpede krav i EUs tunnelsikkerhetsforskrift.

Gult lys = for fort

– Innføring av strekningsmåling her har hatt en veldig god effekt, der farten ble lavere enn tidligere og vi fikk et mer riktig fartsnivå i tunnelen, sier Jørgen Bysveen, regional koordinator for automatisk trafikkontroll i Statens vegvesen til adressa.no

Strekningsmåling innebærer beregning av gjennomsnittsfarten mellom de to fotoboksene. Hvis du har kjørt for fort vil det blinke i et gult lys som er plassert 50 meter bak den siste av de to boksene.

Allerede for mye trafikk på nye E6

Trafikken har økt raskere enn ventet på E6 mellom Stjørdal og Trondheim.

Trondheim Ap sier ja til E6-utbygging østover

– Som forventet, mener naboordfører Ivar Vigdenes (Sp) i Stjørdal.

Stenger tunneler på E6 over tre ganger så ofte som før

Statens Vegvesen beklager at tuneller mellom Stjørdal og Trondheim stenges ofte, og skylder på tunnelforskriften.

To tunneler i fylket blir nattestengt

Eggetunnelen og Helltunnelen skal oppgraderes.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis