Bytter: Jarle Strandval (t.v.) slutter som daglig leder. Randi Dille (t.h.) tar midlertidig over. I midten styreleder Odd-Steinar Olsen. (Foto: Privat)

Bytter: Jarle Strandval (t.v.) slutter som daglig leder. Randi Dille (t.h.) tar midlertidig over. I midten styreleder Odd-Steinar Olsen. Foto: Privat

Slutter i Coop

Jarle Strandval slutter som sjef i Coop Kolvereid. Går tilbake til gamlejobben.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Dermed må Coop Kolvereid ut på jakt etter ny daglig leder. Strandval har sittet i jobben i 3,5 år. Fram til ny leder er på plass går Marit Dille inn som daglig leder.

Det har blåst heftig rundt Coop Kolvereid de tre-fire siste årene. En periode vurderte laget å melde seg ut av Coop i protest mot fusjonsdirektivet som kom fra årsmøtet i Coop Norge. Økonomien var dårlig og Norgesgruppen fristet. Det første årsmøtet i 2015 vedtok utmeldelse, men da årsmøtet fikk gode økonomiske prognoser med å bli i Coop på bordet, snudde de høsten 2015.

La ned og bygget ut

Resultatet ble at Prix-butikken på Kolvereid ble lagt ned i 2016. Men det ble også investert mye i en ny og større Extra-butikk på Kolvereid.

– Jarle har gjort svært god jobb i flere parallelle og krevende prosesser, hvor vi nå har god kontroll på underliggende drift. Styret retter en stor takk for innsatsen, sier styreleder Odd-Steinar Olsen. Laget gikk med hele ti millioner kroner i underskudd året før Strandval tok over.

Jarle Strandval går tilbake til byggentreprenøren Multi Bygg.

Ny sjef før sommeren

Randi Dille blir konstituert daglig leder fra 20.februar. Hun er i dag leder av representantskapet i laget og har vært med i utviklingsprosessene i Coop Kolvereid. Styreleder Odd-Steinar Olsen håper å ha ny daglig leder på plass før sommeren.

Laget omsatte for 119 millioner i 2015 og gikk med et underskudd på 2,2 millioner kroner.


Coop avvikler Prix på Kolvereid

Styret i Coop Kolvereid SA har besluttet å avvikle driften ved Prix-butikken på Kolvereid.

Kolvereid blir i Coop

Coop Kolvereid vil bestå som selvstendig samvirkelag. Nå skal de satse på Ekstra.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis