Etter en fuktig helg er det ventet at vinterferieværet blir langt bedre fra tirsdag og utover uka. Dette bildet er fotografert fra Homnes mot Loalandet i Sør-Beitstad.
      (Foto: Lars LillebyMacedo)

Etter en fuktig helg er det ventet at vinterferieværet blir langt bedre fra tirsdag og utover uka. Dette bildet er fotografert fra Homnes mot Loalandet i Sør-Beitstad.Foto: Lars LillebyMacedo

Fuktig start på vinterferien – men mye bedre til uka

Det er ventet mye regn i helga, men fra tirsdag blir det minusgrader og fint turvær.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

– Det blir en skikkelig gråværshelg med nedbør i Trøndelag, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss om været for den første helga i vinterferien – som for mange starter når skoledagen er ferdig fredag ettermiddag.

Fredag kveld braker det nemlig løs med en skikkelig regnskylling som sannsynligvis vil vare til mandag ettermiddag. Men frykt ikke, det blir bedre.

Stiv kuling og mye regn

Meteorologene kan «friste» med stiv kuling og en del millimeter nedbør før det virkelig tar av med regn lørdag formiddag.

– Lørdag er det ventet lokalt mye nedbør i Trøndelag. Det er faktisk slik at det i  løpet av 24 timer kan det komme over 50 millimeter pår de våteste stedene, sier statsmeteorologen.

Regnværet vil avta noe utover lørdagen, men også søndag blir en våt affære om man skal tro værvarslet. Likevel er det et lite håp om skiføre noen steder i fylket. Søndag kveld er det ventet noe lavere temperatur og regnet vil dermed komme som snø over 200 meter.

Mye bedre vær fra tirsdag

Mandag formiddag er det imidlertid på ‘n igjen med regn i bøtter og spann, men natt til tirsdag er det ventet at det fryser på igjen.

– Det blir kaldere utover uken og været ser slett ikke så verst ut fra tirsdag og utover til og med neste helg, sier Gislefoss og legger til;

– Jeg ønsker alle en riktig god tur på fjellet disse dagene.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis