Stinn brakke da Sveen snakket om rovdyr

Snåsa Jeger- og Fiskerforbund og Halvor Sveen samlet mye folk på foredrag.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Sist fredag hadde Snåsa Jeger- og Fiskerforbund besøk av Halvor Sveen med foredraget «Møter med de fire store».

– 130 personer kom for å se og høre foredraget og hadde en hyggelig kveld sammen med oss, sier Fredrik Holsing som er styremedlem i Snåsa Jeger- og Fiskerforbund

Langveisfarende

Han sier videre at jegere og friluftsfolk fra Skaun, Levanger, Steinkjer, Kolvereid, Nærøy, Namsskogan, Grong, Høylandet og Snåsa tok turen.

– Det var dermed en del «langreist» publikum, sier Holsing.

Foredraget varte i to og en halv time, og var delt i tre deler. Første del omhandlet bjørn og Halvor viste filmer og bilder fra sine møter med bjørnen – både med kamera og som jeger.

Løshund-erfaring

– Andre del var kort om jerv og gaupe og en del om ulv. Her viste Halvor frem filmer og bilder han selv hadde tatt av ulv og snakket litt om dagens håndtering i forhold til blant annet merking av ulv. Tredje og siste del var om elgjakt med løshund hvor Sveen snakket om sine erfaringer om temaet.

Arrangementet ble holdt på Snåsa hotell.

Regjeringen vil gjøre det lettere å skyte ulv

Klimadepartementet foreslår å endre naturmangfoldsloven slik at den gir utvidet adgang til lisensfelling av ulv – også der det ikke er skadepotensial.

DEBATTINNLEGG:

Viktige veivalg for norsk landbruk

Behovet for en langsiktig og gjennomtenkt jordbrukspolitikk med bærekraftig bruk av arealene er større enn noen gang, skriver Martin Eggen, naturvernrådgiver i Norsk Ornitologisk Forening i dette innlegget.

DEBATTINNLEGG:

Ulv i naturen?

Ulven har i seinare tid vori ein hyppig gjest i denne avisa , men særleg velsett har han ikkje vori, skriv Svein Vestrum i dette debattinnlegget.

Ut av Venstre i ulveprotest

I nærmere 45 år har Gunnar Thorsen fulgt Venstre gjennom tykt og tynt. Nå har han imidlertid fått nok, og melder seg ut i protest mot partiets ulvepolitikk.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis