Jon Arne Hjelmstadbakk (20) ble årets lærling i Nord-Trøndelag

Jon Arne Hjelmstadbakk (20) ble årets lærling i Nord-Trøndelag

Jon Arne (20) ble årets lærling i Nord-Trøndelag 

Han har allerede gullmedalje i NM, skal til Abu Dhabi for å delta i VM, er i gang med fagbrev nummer to og har fast jobb på Kværner. Nå er han også årets lærling. 
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Sveiser Jon Arne Hjelmstadbakk (20) fra Levanger. Han fikk den store æren av å bli utnevnt til årets lærling 2016. 

Nord-Trøndelag fylkeskommune mener at han utmerket seg tidlig med et stort talent for sveiserfaget, og at han holder et særskilt høyt nivå. Det beviste han også i fjor, da han fikk gullmedalje under yrkesfag-NM for andre gang. 

– Jeg vil vare si tusen takk for dette og for muligheten jeg har fått, sa Hjelmstadbakk etter utdelingen, før han tok en selfie foran salen. 

Gode lærere og mentor

Hjelmstadbakk utdannet seg ved Levanger videregående skole og deltok i sitt første NM i sveiserfaget allerede før han hadde begynt som lærling. Han tror at det å trives i og med jobben er nøkkelen til suksess. 

– Læreren jeg hadde på videregående pushet mye for at vi skulle sveise og at det var vegen å gå, og jeg hørte etter.


Seks medaljer til Nord-Trøndelag i yrkesfag-NM

De nordtrønderske lærlingene imponerte stort under NM i yrkesfag, både i industrimekaniker-, sveiser- og tømrerfaget.

 

Fagprøven hans sto til «Meget godt bestått» og han har også fått sveiserertifikat gjennom jobben, som stadig gir nye utfordringer.

– Jeg må takke mentoren min også, Ingebrigt Fjerdingen på Kværner. Han er utrolig flink og en veldig god motivator, forteller Hjelmstadbakk. 

Nå er han klar for VM i yrkesfag som avholdes i Abu Dhabi i oktober. Det håper han på topp fem. 

– Etter det er det Euroskills i Budapest. I mellomtiden holder jeg på med fagbrev nummer to, som industrirørlegger. 

Hjelmstadbakk holder gullene i NM og tittelen som årets lærling like høyt. 

– Det er like stas vil jeg si, sier han og smiler stort.

Flere fagbrev enn før

Totalt var det 878 fagarbeidere i Nord-Trøndelag i 2016. Det er over 60 flere enn året før.

(Saken fortsetter under bildet)

June Nyeng, Trone Opsahl, Amalie Gauslaa Richardsen, Anne Marte Rognan, Hilde Røset, Trude Røyseng, Anne Sunnøve Saur, Sara Antonie Selnes, Ingunn Skatland, Bente Tverdal Skaufel, Maria Skeie, Ingrid Bruem Skjelstad og Stian Sklett fikk sine fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfaget.

June Nyeng, Trone Opsahl, Amalie Gauslaa Richardsen, Anne Marte Rognan, Hilde Røset, Trude Røyseng, Anne Sunnøve Saur, Sara Antonie Selnes, Ingunn Skatland, Bente Tverdal Skaufel, Maria Skeie, Ingrid Bruem Skjelstad og Stian Sklett fikk sine fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfaget.

 

Det ble tatt fagbrev i 84 fag, hvor barne- og ungdomsarbeider troner på topp med 129 ferske fagarbeidere. Helsefagarbeider hadde nest flest med 92 og tømrerfaget fikk 80 ferske fagarbeidere. 

Årets lærlingbedrift 

Under kvelden ble også «Årets lærebedrift 2016» delt ut. Denne prisen gikk til  Fernando-frisørene som holder til i Verdal. 

Fylkeskommunen gir prisen til denne bedriften fordi den i flere år har vært en stabil lærebedrift som har hatt mange lærlinger: «Det er stort fokus på kvalitet og oppfølging av lærlingene i bedriften».

– Vi lærer alltid mye av våre unge medarbeidere, og gleder oss til å ta inn enda flere lærlinger i årene som kommer, sa daglig leder Sissel Elisabeth Fernando da de mottok prisen.

Fylkeskommunen opplyser at bedriften har lærlinger både i frisørfaget og i salgsfaget, ettersom de også har butikk i salongen. 

Store forskjeller kommunene imellom når det gjelder lærlinger

Kommunenes inntak av lærlinger bør behandles politisk i hvert enkelt kommunestyre, ber fylkesråd for utdanning og kultur, May Britt Lagesen om. Det kan være løsningen for å få flere lærlinger og lærekandidater inn i offentlig sektor.

Stor tropp fra Nord-Trøndelag til NM i yrkesfag

Jon Arne Hjelmstadbakk (20) har mål om å forsvare NM-tittelen når han drar på seg sveisemaska under NM i yrkesfag.

Fernandofrisørene tok imot prisen som årets lærlingebedrift 2016. Den ble utdelt av distriktssekretærer Kristine Svendsen i LO.

Fernandofrisørene tok imot prisen som årets lærlingebedrift 2016. Den ble utdelt av distriktssekretærer Kristine Svendsen i LO.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis