Kandidat: Hvis det blir en midlertidig leder av Trøndelag Ap, vil Anne Marit Mevassvik være en åpenbar lederkandidat. Her sammen med Terje Sørvik.

Kandidat: Hvis det blir en midlertidig leder av Trøndelag Ap, vil Anne Marit Mevassvik være en åpenbar lederkandidat. Her sammen med Terje Sørvik.

Fellesstyre skal lede nye Ap likevel

6 fra Nord-Trøndelag og 6 fra Sør-Trøndelag skal sitte i et interrimstyre, men det er ikke klart om det velges en leder.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Sent fredag kveld ble det klart at nye Trøndelag Ap likevel skal ha et styre etter helgens felles fylkesårsmøte.

Begge fylkesstyrene vedtok tirsdag å utsette valg av felles styre. Det man nå er enige om, er et såkalt "interrimstyre", altså en midlertidig ledelse fra de to trønderske fylkeslagene.

Det er ikke klart hvor mye myndighet som interrimstyret skal ha, eller om det skal velges en leder.

Konstituerer seg selv

– Styret konstituerer seg selv. Mer vet jeg ikke, sier Anne Marit Mevassvik i en kommentar like før årsmøtet ble satt lørdag formiddag.

Det er heller ikke klart når dette midlertidige styret skal holde sitt første møte.

Interrimstyret skal bestå av seks kandidater fra styret som Nord-Trøndelag velger i løpet av årsmøtehelga, og seks fra styret sørtrønderne velger. Det er disse fylkesstyrene som selv skal peke ut kandidater til å sitte i interrimstyret.

Mevassvik er innstilt som leder av det nordtrønderske styret, og en åpenbar kandidat til å lede interrimstyret, om en leder skal velges.

Lørdag formiddag var det ikke klart hvem som skal sitte i det sørtrønderske styret.

Raushet

Dagens leder Bjørn Engen i Nord-Trøndelag Ap har ikke vært tilgjengelig for kommentar rundt hva dagens styrer vedtok fredag kveld. Tidlig på årsmøtet lørdag gikk han imidlertid på talerstolen og holdt leders tale.

- Vi er på oppløpssiden når det gjelder vårt store felles prosjekt, etablering av Trøndelag Ap. Fra første dag har jeg opplevd at samarbeidet er et ønsket samarbeid og prosjekt. Inkludering og raushet har vært viktig for oss i arbeidsgruppa.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis