Hun overtar etter Rune Olsø

Karianne Tung er innstilt som leder i Sør-Trøndelag Ap av en enstemmig valgkomité - og får en sentral rolle i nye Trøndelag Ap.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Det har vært ventet at Tung skulle bli innstilt som Sør-Trøndelag Aps siste leder, men først like før klokken 13 lørdag var valgkomiteens innstilling klar.

– Karianne var i samtlige regioner foreslått av en del kommuneparti. Jeg tror det blir stor oppslutning rundt dette, sier valgkomiteens leder Kirsti Leirtrø.

Les også:

Fellesstyre skal lede nye Ap likevel

6 fra Nord-Trøndelag og 6 fra Sør-Trøndelag skal sitte i et interrimstyre, men det er ikke klart om det velges en leder.

 

Tung havner helt sikkert i det felles interrimstyret for Trøndelag Ap, og trolig blir enten hun eller Anne Marit Mevassvik leder for dette styret. Hvor stor makt som legges til interrimstyret er ikke klart.

– Jeg takker for tilliten og går ærefullt til oppgaven. Vi har vært gjennom en krevende tid. Nå skal jeg sammen med det nye styret vise oss tilliten verdig, skriver Tung i en tekstmelding rett etter at innstillingen ble sendt ut.

Sørtrønderne foreslår ellers gjenvalg på en rekke styremedlemmer, blant annet nestleder Ståle Vaag.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis