Statsråd Bent Høie (H, i midten) skrev under på grunnsteinsplan
ketten under markeringen mandag. Styreleder Alf Daniel Moen (til venstre) og direktør Torbjørn Aas i Helse Nord-Trøndelag overvar begivenheten. (Foto: Johan Arnt Nesgård)

Statsråd Bent Høie (H, i midten) skrev under på grunnsteinsplan ketten under markeringen mandag. Styreleder Alf Daniel Moen (til venstre) og direktør Torbjørn Aas i Helse Nord-Trøndelag overvar begivenheten. Foto: Johan Arnt Nesgård

Helseministeren tok «første» spadetak til det nye psykiatribygget

Statsråd Bent Høie (H) kastet glans over markeringen av byggestarten på det nye psykiatribygget i Levanger.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

– Nye behandlingsmetoder og holdninger har knyttet psykiatrien nærmere hverdagslivet og folk flest. På 80-tallet delte vi psykisk og fysisk helse. Her i Nord-Trøndelag har man vært forut for sin tid, sa Høie da han snakket til forsamlingen i Levanger mandag formiddag.

Det var ingen tvil om at gravemaskiner var tatt i bruk før statsråden tok det første symbolske spadetaket til det nye psykiatribygget, men så var vel hensikten snarere å kaste glans over den største satsingen innenfor psykiatrien i Levanger siden 1980. Ministeren underskrev også grunnsteinsplaketten til det nye bygget.

– Vi deler fortsatt mennesker i to. Det er på høy tid å ta neste steg, og få integrert fysisk og psykisk helse enda bedre. Det er nettopp det som gjøres her i Levanger nå. Gratulerer så mye med dagen, og så håper at jeg får komme tilbake som helseministeren i september 2018 for å åpne bygget, sa Høie, med klar henvisning til stortingsvalget som skal avholdes før den tid.


Psykiatriløft. Helseministeren vil legge ned grunnsteinen.

Psykiatri-tomta blir ryddet

Tomta til det nye psykiatribygget blir nå klargjort for bygging. 20. mars kommer Helse- og omsorgsminister Bent Høie for å legge ned grunnsteinen.

 

Det nye psykiatribygget er planlagt ferdigstilt i løpet av september neste år. Nybygget vil bli på cirka 2.800 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Det skal stå mellom dagens sykehus og psykiatrisk avdeling.

Etter at nybygget er ferdigstilt, skal den eksisterende bygningsmassen renoveres.

Prislappen på hele prosjektet er nærmere en kvart milliard kroner.

Veidekke Entreprenør AS er tildelt totalentreprisen for byggingen. Kjell Lian fra Levanger er først ute som underleverandør med klargjøring av tomta.

Direktør Torbjørn Aas i Helse Nord-Trøndelag og helseminister Bent Høie (H) tok det første symbolske spadetaket til det nye psykiatribygget mandag formiddag. (Foto: Johan Arnt Nesgård)

Direktør Torbjørn Aas i Helse Nord-Trøndelag og helseminister Bent Høie (H) tok det første symbolske spadetaket til det nye psykiatribygget mandag formiddag. Foto: Johan Arnt Nesgård

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis