Ikke akkurat førstevalget

Kun 37 søkere hadde grunnskolelærerutdanning 1.-7. trinn i Levanger som førsteønske.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Det har lenge vært knyttet spenning til årets søkertall for Nord universitet, etter et drøyt år som felles universitet. Like før jul var universitetsledelsen på plass, og de siste månedene har det vært hektisk virksomhet med å knytte de ansatte mellom de mange studiestedene.

Torsdag ble søkertallene til høyere utdanning offentliggjort, og her kommer det fram at populariteten delvis er dalende.

Flere ønsker seg til Nesna

For grunnskolelærerutdanningene i Levanger viser det seg at antall søkere er økende, men antallet som har studiene som førsteønsker går tilbake.

Blant de 294 som har søkt seg til grunnskolelærerutdanninga for 1.-7. trinn, var det det kun 37 som hadde studiet som førsteønske. Til sammenligning hadde Nesna 56 med førsteønske på samme studium.

Også grunnskoleutdanninga for 5.-10. trinn opplever utdanninga på Røstad i Levanger en liten oppgang i antall søkere, men også der er det flere som heller håper på studieplass et annet sted.

Sykepleierutdanninga øker

Bodø har passert Levanger i antall søkere til sykepleierutdanningene. Bodø hadde i 2016 1180 søkere til sykepleierstudiet, mens Levanger hadde 1419 og Namsos hadde 802.

I år har Bodø hele 1720 søkere, Levanger har 1450 og Namsos 1121.

Men til tross for store økningen i antall søkere i Bodø, er det fortsatt langt flere som har Levanger som førsteønske. 23,4 prosent av søkerne til Levanger har studiet som førsteønske, mens andelen i Bodø er kun 16,6.

Kreditering: Samordna opptak

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis