Bildet er fra fjorårets Ognamartna. 
      (Foto: Dan-Erik Aggvin)

Bildet er fra fjorårets Ognamartna. Foto: Dan-Erik Aggvin

Inviterer til martna

Det slås på stortromma når Ognamartnan lørdag arrangeres for 10. gang.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Martnasleder Nina Nestby Austli forteller at utviklingen har vært stor, fra et titalls lokale utstillere i 2007 til 46 i jubileumsåret.

Masse aktiviteter

– Vi er litt nøye på hvem vi slipper til, for vi satser på kvalitetsprodukter, forteller martnasgeneral Austli.

Tradisjonen tro blir Ognamartnan åpnet på Vålen av ordføreren, før publikummerne slippes løs på spekemat, fisk, lefse, ost, klær og mye annet håndverk, skytekonkurranse, bowlingkonkurranse, musikk og sang, hesteridning, ansiktsmaling, kakesmakkonkurranse og mye, mye mer.

– Jeg vil nevne spesielt at Flyktningtjenesten serverer mat fra andre land i to boder, og at politiet kommer med blant annet sykler og verktøy til hittegodsauksjonen. Det blir musikk hele dagen, og i tillegg til mange smaksprøver ute, blir det servert heimlaga elgsodd, rømmegraut og pølser innendørs.

Stor dugnadsinnsats

– Mye arbeid for å få til alt dette?

– Det er det, men det er veldig mye dugnadsfolk i Ogndal som alltid stiller opp, sier Nina Nestby Austli som også i år håper det at det kommer et sted mellom 600 og 900 skuelystne – minst!

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis