Nils Åge Aune (51) er nå prost i Sør-Innherad prosti, på Verdal.
(Foto: Den Norske Kirke)

Nils Åge Aune (51) er nå prost i Sør-Innherad prosti, på Verdal. Foto: Den Norske Kirke

Nå er Nils Åge en av tre kandidater

Nils Åge Aune, prost i Verdal, er fortsatt nominert til å ta over som biskop etter Tor Singsas.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Nils Åge Aune (51) er nå prost i Sør-Innherad prosti, på Verdal. Han er opprinnelig inderøyning, og har bodd og arbeidet i Verdal siden 1995. Han var sokneprest på Stiklestad før han ble prost. Tor Singsaas går av som biskop 1. september.

31 personer ble opprinnelig foreslått som arvtakere, men i dag informerte Den Norske Kirke Etter om at etter avstemningsrunden i mars/april står disse tre igjen som kandidater til ny biskop i Nidaros:

• Herborg Oline Finnset

• Ragnhild Jepsen

• Nils Åge Aune

Nå skal alle biskopene og Nidaros bispedømmeråd gi sine anbefalinger til Kirkerådet. På Kirkerådets møte 12.-14. juni i Trondheim skal det tilsettes ny biskop i Nidaros bispedømme. Valget står mellom de tre som fikk størst oppslutning i vårens avstemningsrunde.

Prost i Strinda, Herborg Oline Finnset, fikk flest stemmer i avstemningsrunden som ble holdt i mars og april. Valget av ny biskop i Nidaros står dermed mellom henne, Ragnhild Jepsen og Nils Åge Aune. De tre bispekandidatene er i dag proster i Nidaros.

Etter vekting sitter Finnset med 30,57 prosent av stemmene, Jepsen fikk 29,37 prosent og Aune kom på en tredjeplass med 20,22 prosent av stemmene. Det er avlagt totalt 291 stemmer blant menighetsråd, kirkelig ansatte og teologiske professorer.

Stillingen som biskop i Nidaros blir ledig etter at biskop Tor Singsaas går av i juli i år. Singsaas som har vært biskop i Nidaros bispedømme siden 2008, har sin avskjedsgudstjeneste i Nidaros domkirke 11. juni.

Prosessen fram mot tilsetting av ny biskop omfatter en bred avstemningsrunde med 390 stemmeberettigede: Menighetsråd, kirkelig ansatte og landets proster og teologiske professorer. Til sammen har 291 stemmeberettigede instanser og ansatte satt opp tre navn i prioritert rekkefølge.

Nyskilt kirke klar for å vie homofile

En lang ørkenvandring er over når Kirkemøtet nå vedtar ord og tekster som skal brukes for å vie homofile. Nå håper mange at den nyskilte kirken kan få ro fra striden.

Flere nordtrøndere er foreslått som ny biskop for Nidaros

Prost Nils Åge Aune i Verdal er en av kandidatene som blir trukket fram.

DEBATTINNLEGG:

«Deilig er jorden»

Nils Åge Aune, prost i Sør-Innherad, skriver om bruken av salmer.

Ønsker pålegg om å holde skolegudstjenester

Kristoffer Vikan (Frp) synes det er underlig at mange rektorer mener det er problematisk at elever deltar på gudstjenester i skoletida. Nå vil han pålegge skolene i Steinkjer å gjennomføre gudstjenester før jul.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis