Det blir ikke noe av Midtpunktet Montessoriskole.
      (Foto: Harald Sæterøy)

Det blir ikke noe av Midtpunktet Montessoriskole.Foto: Harald Sæterøy

Planene om montessoriskole i Vålen er skrinlagt

Forsøket på å etablere en montessoriskole i Øvre Ogndal har mislyktes.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Siden 2013 har initiativtakere forsøkt å etablere en montessoriskole i lokalene etter nedlagte Vålen skole. Under et ekstraordinært årsmøte nylig ble det besluttet å oppløse Midtpunktet Montessoriskole SA. Årsaken til vedtaket er at alle søknader og klager er avslått, skriver selskapet i et innlegg på sin nettside.

– Svært beklagelig

Vi har ikke lyktes å få noen kommentar fra avviklingsstyrets leder Erland Kjesbu, men på facebooksidene skriver Midtpunktet Montessoriskole SA at det er kommunens innspill og Udanningsdirektoratets vurdering av kommunens økonomiske situasjon og de strukturelle grep som er tatt som er vektlagt i avslagene.

– Vi synes dette er svært beklagelig både overfor foreldre, barn, godt kvalifiserte lærere som har søkt og bygdesamfunnet. Med bakgrunn i dette anser vi det som vanskelig å få innvilget vår søknad slik lovverket tolkes og det politiske regimet er nå. Dette beklager vi på det sterkeste, skriver selskapet.

Kommunen lite positiv

Det var i 2013 at Midtpunktet Montessoriskole SA ble etablert. Det politiske flertallet i Steinkjer kommune har hele tiden vært lite positiv til etableringen av en privatskole i Øvre Ogndal.

Et viktig ankepunkt har vært at en privatskole i Ogndal vil føre til at de faglige og økonomiske effektene av den vedtatte strukturendringen i stor grad blir redusert eller faller bort, da elevgrunnlaget for den offentlige skolen blir et annet enn det kommunen har regnet med.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis