Finns siste stunt: Finn Rossing (t.v.) foran stålpyramiden som har kommet opp på Steinkjerbrua. Her takker han Steinkjer Mekaniske for vel utført jobb. Martin Gudmundsen (i midten) har sveisa og stanset ut stålplatene, mens Bjørn Henrik Solberg har konstruert skulpturen sammen med Rossing. Foto: Joar Børstad
(Foto: Joar Børstad)

Finns siste stunt: Finn Rossing (t.v.) foran stålpyramiden som har kommet opp på Steinkjerbrua. Her takker han Steinkjer Mekaniske for vel utført jobb. Martin Gudmundsen (i midten) har sveisa og stanset ut stålplatene, mens Bjørn Henrik Solberg har konstruert skulpturen sammen med Rossing. Foto: Joar Børstad Foto: Joar Børstad

Steinkjerlaksen har fått sitt monument

En konstruksjon i stål midt på Steinkjerbrua er Finn Rossings siste sprell som bygartner.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Skulpturen er et monument over Steinkjerlaksen. Hyllesten er en 200 kilo tung stålkonstruksjon som er 3,5 meter høy – med utstansede detaljer av laks. Og som så mange andre prosjekt i stål som bygartneren står bak, så er det praktiske arbeidet utført av Steinkjer Mekaniske.

Konstruert etter tremodell

Bjørn Henrik Solberg har konstruert skulpturen etter en tremodell, mens Martin Gudmundsen har stått for sveising og utstansing.

Den pyramideformede konstruksjonen ble avduket av fiskeforvalter Anton Rikstad onsdag kveld.

Finn Rossing forklarer:

– Dette er en hyllest til Steinkjerlaksen, Steinkjer jeger og fisk, grunneierne, Fylkesmannen og alle andre som gjennom mange år har jobbet utrettelig for å få laksen tilbake i Steinkjervassdraget.

Blå belysning

Det som mangler men som snart vil komme på plass, er en Weidemann-blå belysning inne i skulpturen som slås på samtidig med lysene på brua når mørket senker seg. Etter hvert vil skulpturen bli rustfarge – i stil med Kjerrakail´n, skulpturen som står under brua ute i elva.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis