Ordfører Ivar Vigdenes (Sp), Nelly Lian (Frp) og Tommy Reinås (MDG).
(Foto: Svein Helge Falstad)

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp), Nelly Lian (Frp) og Tommy Reinås (MDG). Foto: Svein Helge Falstad

Det borgerlige samarbeidet i Stjørdal ryker etter 18 år

To grendeskoler berger etter politisk jordskjelv.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Stjørdal kommune berger to grendeskoler og lar det planlagte bergkunstmuseet ryke som en konsekvens av at Venstre trekker seg ut av det borgerlige samarbeidet i Stjørdal.

Under en hastinnkalt pressekonferanse i Stjørdal rådhus torsdag ettermiddag forklarte ordfører Ivar Vigdenes at det har vært uenighet rundt framtidig skolestruktur på borgerlig side lenge.

– Det var under feiringen av 17. mai onsdag at uenigheten mellom Venstre og de øvrige partiene i blokken kom så kraftig til overflaten at følgene ble at Venstre trekker seg fra den borgerlige samarbeidsblokken, forteller Vigdenes til Trønder-Avisa etter pressekonferansen.

To består, én ryker

Som en konsekvens av at Venstre trekker seg fra den borgerlige flertallskoalisjonen, opprettholdes de to lokalskolene i Skjelstadmark og Forradal, mens skolen i Flora legges ned.

Skolestruktursaken har vært krevende og forsøkt å finne kompromiss som flere kunne blitt enige om. Vigdenes beklager at Venstre trekker seg. Når Venstre nå trekker seg vil MDG sikre flertallet i den politiske aliansen.

–  Vi er enige om en felles borgerligpolitisk samarbeidsavtale. Og enige om at Skjelstadmarka og Forradal skoler består, mens Flora oppvekstsenter legges ned. Vi åpner for private skoler også i den bygningsmassen som er berørt av denne endrede skolestrukturen og det vil bli satt fart i arbeidet med opparbeide boligtomter i Flora.

Bergkunstmuseet ryker

En annen konsekvens av den nye borgerlige flertallssammensetningen, er at det planlagte nasjonale bergkunstmuseet i Hegra ryker.

–  Vi ønsket ikke å ta driftsgarantien for bergkunstmuseet, slik det kom forslag om fra et ekstraordinært styremøte fra Stiklestadmuseene mandag. Det beløp seg til 4,4 millioner, mens et viktig premiss fra kommunestyret var begrenset økte kostander på 0,5 millioner. Derfor skrinlegger vi prosjektet. Men vi vil se om det er mulig å opprettholde de statlige bevilgningen og det fylkeskommunale tilsagnet om støtte til bergkunst, åner vi for at Stiklestadmuseene kan gå en ekstra runde for å se etter alternative måter å se på bergkunst på, sier Vigdenes.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis