Jon Håvard Solum administrerende banksjef i Grong Sparebank.
(Foto: Harald Sæterøy)

Jon Håvard Solum administrerende banksjef i Grong Sparebank. Foto: Harald Sæterøy

Grong sparebank fortsetter å vokse

Resultatet i første kvartal er 3,5 millioner kroner bedre enn samme periode i fjor.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Grong Sparebank oppnådde i første kvartal i år et resultat før skatt på 11,8 millioner kroner – mot 8,3 millioner i 2016, opplyser banken i en pressemelding.

Resultatet etter skatt er 8,9 millioner kroner, som er 2,7millioner høyere enn samme tid i fjor.

Nådde ikke målene

Resultatutviklingen i første kvartal er likevel noe lavere enn målene som er satt.

– Men tilfredsstillende sett i lys av den jobben som er gjort i kvartalet for å få overtakelsen av kundeporteføljen fra Danske Bank endelig på plass. Vi er godt fornøyd med hvordan denne overtakelsen har skjedd, og at både nye kunder og nye ansatte nå ser ut til å finne seg godt til rette i Grong Sparebank, skriver banksjef Jon Håvard Solum i en pressemelding.

Kundeinnskuddene er én milliard kroner større enn på samme tid i 2016. Dette tilsvarer en økning på 39,4 prosent siste 12 måneder, opplyser banken. Samlet vekst i utlån og formidlede boliglån er på to milliarder siste 12 måneder. Dette gir en utlånsvekst siste år  på 45,95 prosent.

Rigger seg for ytterligere vekst

Bankens vekst i 2016 medførte at kapitalsituasjonen i banken ble lavere enn ønsket. Vekstambisjonene måtte derfor tas ned i første kvartal 2017, samtidig som man startet arbeidet med å hente inn ny frisk kapital.

I april ble det gjennomført en rettet emisjon på 60 millioner kroner, og det gjennomføres i disse dager en reparasjonsemisjon på inntil 20 millioner kroner.

– Banken tar i tillegg sikte på notering av egenkapitalbeviset på Oslo Børs (Merkur Market) i løpet av andre kvartal 2017.  Kapitalinnhentingen gjør at banken fortsatt kan ha ambisjoner om vekst, dog på et noe lavere nivå enn den vekst-takten som har preget de siste årene, sier Solum.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis