Fiskeriminister Per Sandberg sier kostholdsvaner blant barn og unge er en av de viktigste investeringene vi kan gjøre for fremtidige generasjoner.
(Foto: Harald Sæterøy)

Fiskeriminister Per Sandberg sier kostholdsvaner blant barn og unge er en av de viktigste investeringene vi kan gjøre for fremtidige generasjoner. Foto: Harald Sæterøy

Deler ut en halv million til sjømatsatsing i Nord-Trøndelag

Nærings- og fiskeridepartementet vil styrke prosjekter som gi barn og unge positive sjømatoppleveøser.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Det skriver nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

Departementet deler i 2017 ut 12,25 millioner kroner til prosjekter som skal gi barn og unge positive sjømatopplevelser.

I Trøndelag tildeles Trøndersk kystkompetanse 70.000 kroner, Opplæringskontoret for fiskerifag i Nord-Trøndelag 200.000 kroner, Salmonor 60.000 kroner og Oi! Trøndersk Mat og Drikke 200.000 kroner.

Vil øke sjømatkonsumet

Midlene deles ut under tilskuddsordningen "Sjømattiltak", og skal bidra til å gi barn og unge gode smakserfaringer med sjømat og skape gode kostholdsvaner tidlig i livet.

– På sikt er dette med på å øke sjømatkonsumet hos den norske befolkningen, skriver departementet i pressemeldingen.

– Å sørge for gode kostholdsvaner blant barn og unge er en av de viktigste investeringene vi kan gjøre for fremtidige generasjoner. Barn spiser i dag mer godteri enn sjømat og sjømatkonsumet i Norge er på vei ned. Dette er trender vi må ta på alvor, sier fiskeriminister Per Sandberg i pressemeldingen.

Det er totalt 8,25 mill. kroner tilgjengelig til sjømattiltak i 2017. I tillegg får kostholdsprogrammet Fiskesprell 4 millioner kroner.

 

Nærings- og fiskeridepartementets tilskudd til sjømattiltak for 2017
 
NORD-NORGE 
Torsken kommune35.000
FK Senja60.000
Kigok60.000
Berlevåg Havnemuseum50.000
Vesterålen Matfestival80.000
Kultursenteret SISA500.000
LofotenMat150.000
MIDT-NORGE 
Trøndersk kystkompetanse70.000
Opplæringskontoret for fiskerifag i Nord-Trøndelag200.000
Salmonor60.000
Oi! Trøndersk Mat og Drikke200.000
VESTLANDET 
Matarena250.000
Klippfiskakademiet400.000
Norges Håndballforbund Region Vest175.000
Den Norske Matfestivalen i Ålesund150.000
Gladmat200.000
ØSTLANDET 
Destinasjon Vollen80.000
Norges Volleyballforbund200.000
SØR-NORGE 
Marnardal kommune15.000
Mersmak i Skien150.000
NASJONALT 
Ipax Mat/Det Norske Måltid800.000
Spindelfisk (Østlandet og Nord-Norge)100.000

Søknadsfristen for neste tildelingsrunde gikk ut 1. mai. Søknadsfrist for tredje og siste tildelingsrunde i 2017 er 1. september.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
  • Bruk fullt navn.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
  • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis