Karianne Tung, leder i Sør-Trøndelag Arbeiderparti, går til politisk motangrep på Bjarne Brøndbo i et åpent brev. Her er hun avbildet under det første felles årsmøtet i Trøndelag Ap i mars 2017.
(Foto: Sivert Rossing)

Karianne Tung, leder i Sør-Trøndelag Arbeiderparti, går til politisk motangrep på Bjarne Brøndbo i et åpent brev. Her er hun avbildet under det første felles årsmøtet i Trøndelag Ap i mars 2017. Foto: Sivert Rossing

- Ingen forskjell på Bjarne Brøndbo og Kari Nordmann

I et «åpent brev» går Ap-fylkesleder Karianne Tung til politisk motangrep mot Bjarne Brøndbo etter historien om partibyttet fra Ap til Høyre.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Det var forrige helg at Brøndbo sto på scenen sammen med statsminister Erna Solberg på Høyres kampanjesamling. Da var det allerede kjent at han hadde byttet parti fra Ap til Høyre.

– Jeg er bekymret for velferdsstaten vår. Det er på tide å ta noen upopulære valg, sa Brøndbo til Trønder-Avisa.

Siden har den profilerte musikeren høstet både kjeft og hyllest. Nå melder fylkesleder Karianne Tung i Sør-Trøndelag Arbeiderparti seg på. I det hun kaller et «åpent brev» til Brøndbo går hun til politisk motangrep.

«Samtidig forstår jeg valget ditt. For jeg har sett det du har skrevet og det du har sagt i intervjuer den siste tiden. At du vil beholde de skattekuttene Frp og Høyre har gjennomført. At du mener at velferdsordningene for de som har havnet utenfor arbeidslivet er for gode. Da gjør du helt rett i å velge Høyre fremfor Arbeiderpartiet», skriver Tung i brevet.

Tilsvar til Brøndbo

Overfor Trønder-Avisa sier hun at brevet er ment å være et tilsvar til Brøndbo.

– Han angriper politikken vår litt. Dette er et svar på hva vi står for, og hva vi mener er riktig politikk. Det er for å få vår side av saken fram også. Vi føler ikke det har kommet like godt fram overalt, sier Tung.

Trønderpolitikere fra Ap var også ute og kritiserte Brøndbo i kjølvannet av opptredenen sist helg. Det førte til krass kritikk av dem igjen - blant annet fordi de angrep «privatpersonen» Bjarne Brøndbo.

– Det er selvsagt helt opp til han selv å velge hva han vil. Nå har hann gått på banen og debattert offentig. Dette er bare et tilsvar på samme måte som vi svarer alle som kommer med utsagn om Ap. Det er ikke noen forskjell på Bjarne Brøndbo eller Kari Nordmann. Han fortjener svar som hvem som helst annen, sier Tung.

– Smertefullt

– Det må ha vært smertefullt for dere når en så profilert trønder bytter parti?

– Det er alltid smertefullt for Ap når folk velger å stemme på andre enn oss. Det er derfor vi holder på med politikk. Vi ønsker at folk skal være enige i samfunnsutviklingen vi ønsker, sier hun.

Tung sier døren står åpen for Brøndbo.

– Han er selvsagt hjertlig velkommen tilbake til oss, hvis han likevel er mer enig med oss, på samme måte som andre som melder seg.

Brøndbo sier til Trønder-Avisa at han ikke vil kommentere brevet.


Debatt:

Åpent brev til Bjarne Brøndbo

Lederen i Sør-Trøndelag Arbeiderparti går til politisk motangrep på Bjarne Brøndbo i dette åpne brevet.

Debatt:

Åpent brev til Bjarne Brøndbo

Lederen i Sør-Trøndelag Arbeiderparti går til politisk motangrep på Bjarne Brøndbo i dette åpne brevet.

Bjarne Brøndbo frykter for velferdstaten: – Vi har det godt nok

Nå er han ønsket velkommen inn i Høyre-varmen - og han har allerede stått på scenen for partiet.

Bjarne Brøndbo har meldt seg inn i Høyre

Tidligere Ap-medlem Bjarne Brøndbo har meldt seg inn i Høyre. Han sier at partibyttet fra Ap til erkerivalen Høyre skyldes «bekymring for fagbevegelsens detaljstyring» av Ap i enkeltsaker.

DEBATTINNLEGG:

Bjarne Brøndbo etterlyser politisk styring

Det jeg etterlyser er en demokratisk modell med handlekraftige politikere som står sammen om de virkelig viktige valgene for vår velferd og framtid, skriver Bjarne Brøndbo, DDE-vokalist og bedriftseier i dette debattinnlegget.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis