Stakk fra politiet i stjålet BMW X5

Nå er sjåføren dømt til fengsel i ett år og to måneder for en tiltale på hele 34 forhold.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Det var en lang tiltalte han måtte svare for i tingretten mannen først i 20-årene fra søndre deler av Nord-Trøndelag.

Ett av de mest alvorlige forholdene skjedde i februar i år. I en stjålet BMW X5 med falske skilter nektet han å stanse for politiet. Ifølge politiets målinger var hastigheten oppe i 150 kilometer i timen før politiet fikk stanset ferden med spikermatte. Som om ikke det var nok dreide det seg om ruskjøring. Den tiltalte mannen hadde heller ikke gyldig førerkort.

Fem tilfeller av heleri

Mannen var også tiltalt fem tilfeller av heleri. Blant annet skal han ha kjørt rundt i flere stjålne biler hvor en ble skadd i en utforkjøring.

Den tiltalte hadde også flere tyverier på samvittigheten, det mest alvorlige fra en bolig hvor det forsvant byggematerialer og verktøy til en verdi av rundt 200.000 kroner. Han ble også dømt for å ha fraktet to stjålne snøscootere på en tilhenger.

Narkobesittelse og bruk

Mange av tiltalepunktet dreide seg om narkotikabesittelse og bruk. Blant annet var mannen tiltalt for kjøp eller besittelse av 65 gram amfetamin og 175 rivotriltabletter. Fire av tiltalepunktene dreie seg om bilkjøring etter inntak av narkotiske stoffer.

Da mannen møtte i Inntrøndelag tingrett tidligere i mai erkjente han skyld i alle tiltalepunktene. Straffepåstand fra aktor var fengsel i ett år og fem måneder.

Anbefalte soning i institusjon

Med tanke på kombinasjonen ung lovbryter med mindre alvorlig forhold og rehabiliteringsvilje, mente retten at en korrekt straff var fengsel i ett år og to måneder hvorav 60 dager ble gjort betinget. Retten henstilte også til at tiltalte fikk sone i institusjon.

Fradømt førerretten for alltid

Av hensyn til trafikksikkerhet og allmenne hensyn valgte retten å fradømme tiltalte førerretten for alltid. Han ble også dømt til å betale 5.000 kroner til statskassen.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis