Husker han drepte faren

Politiet har gjennomført avhør med mannen som drepte sin far. Nå avslutter de etterforskningen.

Venter på rapport: 24-åringen var etter all sannsynlighet psykotisk da han drepte faren sin på gata i Sørlia. Nå avventer politiet den siste sakkyndigrapporten fra rettspsykiateren før de oversender saken til statsadvokaten. Rettssaken er forhåndsberammet til å gå i september. Foto: Marius LangfjordFoto: Marius Langfjord

Nyheter

Steinkjer: Nesten tre måneder etter drapet som rystet det rolige nabolaget i Sørlia er drapsmannen (24) avhørt av politiet.

– Vi gjennomførte et avhør av den siktede i går, forteller etterforskningsleder Leif Gundersen for politiet i Trøndelag onsdag. 24-åringens helsetilstand har vært årsaken til at politiet ikke har fått gjennomført avhør av ham før nå.

– Han er i bedre form nå, og vi fikk derfor gjennomført et fullstendig avhør.

Husker drapshandlingen

Da 24-åringen på ettermiddagen torsdag 30. mars drepte sin egen far ute på åpen gate i Øvre Sørliveg var det ingen vitner til selve drapshandlingen. Nå har drapsmannen forklart seg.

– Han husker det som har skjedd og har forklart seg detaljert om dette til politiet, sier Gundersen. Han ønsker ikke å gå inn på detaljer om hva 24-åringen har forklart.

– Det kom ikke mye nytt ut av avhøret, men vi fikk bekreftet det vi har trodd har skjedd.

24-åringen har ikke kommet med et klart motiv for hvorfor han drepte sin far, eller hva som utløste hendelsen.

Kjørte hjem til foreldrene

Politiet har lagt ned store ressurser i etterforskningen av drapet. Nå er de i ferd med å avslutte etterforskningen.

– De opplysningene vi fikk i avhøret medfører ingen nye arbeidsoppgaver for oss, sier Gundersen til Trønder-Avisa. Gjennom en rekke avhør av vitner har politiet tidligere skaffet seg et godt bilde av hendelsesforløpet drapsdagen.

24-åringen kom kjørende i sin egen bil hjem til foreldrene i Sørlia den dagen drapet skjedde. Da skal han ha vært i en slik tilstand at hans bror ble tilkalt. I løpet av denne tiden har det skjedd noe som utløste en voldsom slåsskamp mellom sønnen og faren inne i foreldrenes hjem. Foranledningen har politiet ikke gått ut med.

Meldingen om slåsskampen, som flyttet seg ut på gata, fikk politiet klokken 14.14. Da politiet kom til stedet fant de faren liggende livløs midt i gata. Sønnen ble pågrepet på stedet.

Samme dag som drapet skjedde ble 24-åringen fremstilt for lege og rettspsykiater. Psykiaterens foreløpige konklusjon var da at 24-åringen var psykotisk da han drepte faren. Dette er også grunnen til at han ikke har blitt avhørt utover de første samtalene med politiet. 24-åringen har vært i tvunget psykisk helsevern siden drapet.