Nå rives den gamle butikken

Den gamle butikken på Straumen for å bygge boliger. Ifølge ordfører Ida Stuberg er det ingen grunn til å erklære sentrum som dødt.

Nå rives den gamle butikken på Straumen. I juni 2018 skal det stå klart 16 leiligheter og 500 kvadratmeter næringslokale.Foto: Jenny Westrum-Rein

Ordfører Ida Stuberg frykter ingen sentrumsdød for Inderøy. Hun kan trekke fram flere eksempler på aktivitet på Straumen.Foto: Jenny Westrum-Rein

Nyheter

Siden Coop Prix på Straumen ble stengt for noen år tilbake har lokalene på Straumen i Inderøy stått tomme, og anklagene om en sentrumsdød har rast mot kommunen.

Nye muligheter

Nå bygges det 16 leiligheter og 500 kvadratmeter næringsareal, og deler av den gamle bygningen jevnes med jorden.

– Jeg synes det er kjempefint at det endelig skjer noe, i stedet for at bygget står tomt, sier Stuberg.

– Dette betyr at vi får plass til nye ting, og det gir nye muligheter for videre arbeid. Det er mange som satser i Øvergata nå, både på boliger og næringsarealer.

Masse som skjer

Stuberg avkrefter at sentrum er dødt.

– Det er masse som skjer på Straumen. Akkurat nå flytter nye aktører inn i det gamle Rimi-bygget for å produsere Surf Kombucha, Landhandleriet øker omsetningen for hvert år, det er toetasjes sommerutstilling rett over Nils Aas, og Flyndra sørger for liv og røre på Straumen sju+ dager i uka i hele sommer, sier Stuberg.

Nytt liv

Eier Lars Melkvik forteller at målet er å skape aktivitet i det han viser til som gamle sentrum.

– Vi kjøpte bygningsmassen for et par år siden, og ønsket å utvikle dette. Nå rives den eldste delen, før det skal bygges 16 leiligheter.

Melkvik forteller at boligene skal stå ferdige til juni 2018. Å bevare stilen i området har vært vesentlig.

– Leilighetene bygges i to bygningskropper med et indre tun mellom, som binder sammen Nergata og Øvergata. Det har vært viktig for oss å finne en stil som tar vare på omgivelsene, og vi har endt opp med bygninger med ulike vinkler og linjer.

Ønsker å skape aktivitet

Når det kommer til næringsarealene er det enda ikke avgjort hva som skal inn.

– Vi har hatt en del ideer, uten at noe er bestemt. Vi ønsker at gamle sentrum skal få nytt liv, og at de som skal inn i lokalene er med å skape aktivitet, sier Melkvik.

– Blant annet har vi snakket om å involvere lokalmatprodusenter eller andre lokale aktører om de er interesserte i å samles, men ingenting er avgjort enda. Vi er åpne for det meste.