I de fleste sakene er det tidligere vernepliktige som selger uniformer og ammunisjon, og sakene blir løst med en bot. (Illustrasjonsfoto)
(Foto: Julie Hjermstad / Forsvaret)

I de fleste sakene er det tidligere vernepliktige som selger uniformer og ammunisjon, og sakene blir løst med en bot. (Illustrasjonsfoto) Foto: Julie Hjermstad / Forsvaret

Forsvarets utstyr selges på nett

Norske soldater solgte uniformer og ammunisjon på nett.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

I fjor ble det politianmeldt 211 saker om vinningskriminalitet i Forsvaret. Det er økning på 5 prosent fra 2015. 

Militærpolitiet anmeldte i 2016 211 saker om vinningslovbrudd. Det går fram av militærpolitiets årsrapport, skriver Bergens Tidende. Året før ble det varslet om 199 saker.

Helerisaker

Terje Raknerud, etterforskningsleder i militærpolitiet, forteller at 2016 utmerket seg ved omfanget av helerisaker.

– For det meste er det snakk om militært utstyr som dukker opp for salg på Finn.no og ulike kjøps- og salgsgrupper på Facebook. I annonsene ser vi at det blir solgt klær og gjenstander som bare fins i Forsvaret, sier Raknerud til BT.


Fant ikke AG3-geværet, sa ikke fra til HV

En soldat i Trøndelag Heimevernsdistrikt strykes trolig fra Forsvarets ruller som følge av at hans AG-3 er forsvunnet og at han ikke meldte fra.

 

I de fleste sakene er det tidligere vernepliktige som selger uniformer og ammunisjon, og sakene blir løst med en bot. Men det er også saker der ansatte i Forsvaret har underslått våpen og selger dem videre.

– Blir tatt alvorlig

Frank Sølvsberg, oberstløytnant og talsmann i Forsvaret, sier økonomiske lovbrudd blir tatt alvorlig, og at selv småtyveri blir rapportert.

Selv om det har blitt flere vinningslovbrudd, mener Sølvsberg det ligger innenfor de normale svingningene, og at totaltallet på saker i militærpolitiets vaktjournal har gått ned.

Fant ikke AG3-geværet, sa ikke fra til HV

En soldat i Trøndelag Heimevernsdistrikt strykes trolig fra Forsvarets ruller som følge av at hans AG-3 er forsvunnet og at han ikke meldte fra.

Har du lagt merke til denne sværingen?

Den amerikanske marinen trener på navigasjon langs norskekysten.

– Plass til mer på Værnes

«Forsvarspolitisk samarbeid Trøndelag» vil møte forsvarsministeren og forsikre seg om at Forsvaret ser kapasiteten og fordelene ved å legge all befalsutdanning og mer til på Værnes.

Rapport avdekker økning i saker om seksuallovbrudd i Forsvaret

– En kraftig varsellampe, sier leder i Norges Offisersforbund.

Forsvarssjefen: Kun ett av 249 Heimevern-områder er klart

En hemmelig rapport fra Forsvarssjefen avdekker krise i beredskapen til Heimevernet.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis