Lørdag foretok politiet nye avhør av siktede og vitner i saken med det mistenkelige dødsfallet i (Foto: Johan Arnt Nesgård)

Lørdag foretok politiet nye avhør av siktede og vitner i saken med det mistenkelige dødsfallet i Foto: Johan Arnt Nesgård

Siktede ble løslatt fra varetekt lørdag kveld

Politiet har løslatt de to som er siktet etter at en kvinne ble funnet død i Steinkjer fredag. Begge er fortsatt siktet for uaktsomt drap.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

To personer er avhørt og har status som siktet etter at en kvinne ble funnet død i Steinkjer klokken 05.00 fredag.

Begge er avhørt, og politiet har valgt å opprettholde siktelsen mot dem. De ble pågrepet på to ulike adresser etter at kvinnen ble funnet livløs i sitt hjem av ambulansearbeidere.

– De to siktede i saken ble løslatt fra politiets varetekt lørdag kveld. Det ble konkludert med at faren for bevisforspillelse ikke er til stede, og følgelig var det heller ikke grunnlag for å begjære de to varetektsfengslet. Siktelsen opprettholdes, og saken vil bli ytterligere etterforsket, opplyser politioverbetjent Leif Gundersen i en pressemelding søndag morgen.

Siktet for uaktsomt drap

De to som er siktet, nekter begge straffskyld, opplyste forsvarerne deres fredag. De to –en mann og en kvinne– er siktet for uaktsomt drap.

– Foreløpig vet vi ikke om det foreligger et straffbart forhold eller om dødsfallet skyldes andre ting, sier Gundersen.

– De to benekter å ha hatt noen innvirkning på dødsfallet og kan heller ikke belyse hva som er årsaken til at kvinnen døde, sier Gundersen etter at avhøret av den siktede mannen er avsluttet.

Tilhører rusmiljø

De to siktede ble pågrepet på et annet sted enn i boligen der kvinnen ble funnet.

Begge tilhører samme rusmiljø som den avdøde kvinnen. Boligen hvor kvinnen ble funnet død tidlig fredag morgen, ligger i utkanten av Steinkjer sentrum.

Kvinnen, som var i 50-årene, ble obdusert fredag.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer ikke med noen sikker dødsårsak, sier etterforskningsleder Leif Gundersen i Trøndelag politidistrikt. Han sier det kan gå en måned før den endelige obduksjonsrapporten foreligger.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis