Fra ungkarsheim til eldrebolig

Utbygger Charles Bye vil gi nytt liv til gammelt bygg. Mandag ble 13 prosjekterte leiligheter i den gamle ungkarsheimen i Malm lagt ut for salg.

Den gamle ungkarsheimen i Malm skal totalrenoveres og bli til 13 leiligheter. Skisse: Boli eiendomsmegler.Foto: Skisse: Boli eiendomsmegler

Boligprosjekt MalmFoto: Boli

Nyheter

En gang i tiden var ungkarsheimen i Malm fylt med unge enslige menn som arbeidet i gruvene. Nå håper Charles Bye at det vil bli hjem til folk med en litt annen livsstil.

– Mye show i byggget

– Leilighetene kan nok passe for folk fra midten av 20-årene og opp til 80-90-årsalderen. Personlig tror jeg nok at det er flest folk rundt min alder som vil vise interesse, sier han.

Det er 11 år siden han kjøpte den gamle ungkarsheimen, og Bye har brukt lang tid på prosjekteringen.

– Jeg fikk ikke fart på prosjektet for 10 år siden, så det hele ble lagt på is. Nå har jeg brukt veldig mye tid og energi på å prosjektere dette, og prosjektet vil bli veldig bra – det er jeg sikker på, sier han.

Han har selv mange minner fra ungdomsårene i Malm, hvor flere av helgene ble tilbrakt i nettopp ungkarsheimen.

– Det var mye show i dette bygget. Her fikk vi opplevd litt av hvert. Jeg er spent på hvordan prosjektet blir mottatt, og hvordan interessen er der ute, sier han.

Moderne

Bygget skal totalrenoveres, og uteområdet vil også få en annen karakter enn det har i dag. Bye sier også at stadig flere av dem han prater med i Malm ønsker å bo i leilighet når de nærmer seg pensjonsalder.

– Dette blir jo en tradisjonell boligblokk, med heis og svalgang på baksiden, og veranda på framsiden. Her kan man bo til man blir gammel, og alt vil være av moderne norsk standard, med moderne løsninger, sier han.

Bye mener at prosjektet vil føre til en generell forskjønnelse av området.

– Det blir et stilig bygg, og det blir grønt og fint utenfor. Flere av de jeg har pratet med synes det er fint at det blir renovert og tatt vare på. Det hadde jo sin plass i gruvesamfunnet, sier han.

Eiendomsmegler Oddbjørn Hofstad i Boli, sier tiden vil vise hvor stor interessen for prosjektet blir.

– Det er vanskelig å si så mye mer på dette tidspunkt. Leilighetene er nettopp lagt ut for salg, men jeg tror både kommunesammenslåingen med Steinkjer og ny vei vil ha positiv innvirkning på eiendomsmarkedet i Verran, sier han.

Hofstad påpeker også at prosjektene som skapes ved mindre tettsteder har en tendens til å gå godt, dersom tilbudet er godt nok.