Partiledere på Stortinget.Kr.F leder Knut Arild Hareide på vei inn i stortinget
(Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix)

Partiledere på Stortinget.Kr.F leder Knut Arild Hareide på vei inn i stortinget Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Hareide: Vi blir ikke støtteparti for regjering med Frp

KrF-leder Knut Arild Hareide garanterer ikke støtte til en ny borgerlig regjering. – Vi ønsker en sentrumhøyre-regjering, så får vi se hva som skjer, sier han.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

KrF ligger an til å få 4,2 prosent av stemmene, og har med det gjort et historisk svakt valg. Den blåblå regjeringen er imidlertid fortsatt avhengig av støtte fra KrF og Venstre for å ha flertall, tyder prognosene på.

Hareide vil ikke gi noen garantier i forkant av de kommende forhandlingene med de andre borgerlige partiene.

–Det jeg har forstått, er at Erna Solberg har invitert dem som har pekt på henne, der det vil være samtaler om den typen spørsmål, uten at jeg nå skal begynne å prosedere rundt hva som skal komme derfra. Vi ønsker sentrumhøyre-regjering så får vi se hva som skjer. Hvis det ikke blir den type regjering, går vi i opposisjon, men vi blir ikke et støtteparti til en blåblå regjering, sier Hareide under partilederrunden på Stortinget.

Koster å være ærlige

KrF-lederen mener det har kostet for partiet å være ærlige. Hareide ønsker en Solberg-ledet regjering, men KrF vil ikke være et støtteparti for en regjering der Frp er med.

– Vi har vært tydelige på at hvis det stilles mistillitsforslag nå, skal vi ikke være med og støtte det. Det er klart at det er slik at Solberg og Jensen, om den regjeringen skulle fortsette, bestemmer selv hvor farlig de lever. Det har kostet for Venstre og KrF å være en modererende kraft gjennom disse fire årene, men det er helt klart at den jobben Venstre og KrF har gjort, har kommet regjeringspartiene til gode, sa Hareide.

Solberg tror på løsning

Høyre-leder Erna Solberg har på sin side gjentatte ganger uttalt at hun fortsatt drømmer om en regjering med Høyre, KrF, Venstre og Frp. Det har hun tro på å få til.

– Jeg er sikker på at vi skal finne gode løsninger de neste fire årene og for fire partier. Derfor har jeg også invitert partilederne fra Frp, KrF og Venstre til samtaler der vi skal avklare hvordan vi skal føre dette samarbeidet videre, sa hun i forkant av partilederrunden.

Lysbakken: En stor seier

Dette valget er en stor seier for oss, og regjeringen er svekket, sa SV-leder Audun Lysbakken i partilederrunden fra Stortingets vandrehall natt til tirsdag.

Skei Grande: Nå skal vi snakke sammen

Venstre-leder Trine Skei Grande forbereder seg til firepartisamtaler og sier hennes parti de neste fire årene må jobbe for gjennomslag for sine saker.

KrF vil fordøye valgresultatet før de ser på samarbeid

Både KrF og Venstre vil ifølge prognosene få påvirkningskraft i den kommende regjeringsperioden, men det er uklart hvordan samarbeidet dem imellom blir.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis