Dyrere: Norske Skog må betale mer for strømmen de bruker i årene framover. (Foto: Johan Arnt Nesgård)

Dyrere: Norske Skog må betale mer for strømmen de bruker i årene framover. Foto: Johan Arnt Nesgård

Norske Skog:

Mandag kommer redningsplanen

Norske Skog vil presentere en ny redningsplan for konsernet, melder de i en børsmelding.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

Mandag presenteres planen på en pressekonferanse i Oslo. Det skjer etter at det nye styret har gått gjennom de utkastene som kreditorene har kommet med.

Når planen er lagt fram har kreditorene ti dager på å akseptere eller forkaste planen.

Målet er å skape en "robust plattform" for videre utvikling av Norske Skog-konsernet, skriver ledelsen i selskapet. Det betyr at gjelda må reduseres betraktelig. Dermed slipper konsernet å bruke alle pengene de tjener til å betale renter. I dag betaler de over 11 prosent rente på et lån på 290 millioner euro. Det tynger så mye at de ikke har penger til å gjennomføre investeringsplanen sin. Målet der er at de skal ha 25 prosent av inntjeningen fra andre aktiviteter enn dagens innen 2020.

Dyrere strøm

Konsernet anslår fortsatt at brutto driftsresultat for 2017 blir på 700 millioner kroner. Det er 200 millioner svakere enn konsernet meldte etter første kvartal. Nå mener konsernet at kraftkontraktene konsernet har i årene framover vil gi ekstra kostnader i Europa på 200 millioner hvert år i perioden 2020 til 2024 og rundt 60 millioner i 2025 sammenlignet med kraftprisene i år.

Kraftprisene i Australasia øker også. Det gir fabrikken i denne regionen en ekstraregning på rundt 300 millioner kroner i året i 2021 og omtrent 250 millioner ekstra fra midten av 2022 fordi de langsiktige kraftkontraktene de har går ut. Samtidig understreker konsernet at disse tallene er estimater basert på dagens valutakurser og langsiktige kraftkontrakter. Disse kan endres over tid.

Sveaas: – Villig til å gjøre en innsats for å redde Norske Skog

Investor Christen Sveaas sier at han er villig til å gjøre en innsats for å redde konkurstruede Norske Skog. Han er innstilt som ny styreleder i selskapet.

Kampen om Norske Skog:

Utsetter nytt forslag

Norske Skog utsetter offentliggjøringen av refinanseringsforslaget. Vil gi det nye styret tid til å diskutere det først.

Kampen om Norske Skog:

Sveaas foreslås som styreleder

Den nye storeieren Christen Sveaas foreslås som ny styreleder. Eilif Due er den eneste som foreslår gjenvalgt.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis