Sjef: Kristian Tangen skal lede LO-kontoret i Trøndelag. (Foto: Privat)

Sjef: Kristian Tangen skal lede LO-kontoret i Trøndelag. Foto: Privat

Ny LO-sjef i Trøndelag

Kristian Tangen (41) blir ny LO-sekretær i Trøndelag.
Del Lag bokmerke Skriv ut Send på e-post

LO slår sammen sine to avdelinger i Trøndelag fra nyttår. Resultatet blir at en av fylkessekretærene blir overflødige. Tangen - som i dag er LO-sekretær i Sør-Trøndelag - skal lede det nye felleskontoret. Dagens LO-sekretær i Nord-Trøndelag, Kristine Svendsen, fortsetter som spesialrådgiver i LO.

– Vi skal fortsatt ha kontor både i Steinkjer og Trondheim for å dekke hele regionen. Men når vi blir flere har vi mulighet til å spesialisere enkeltmedarbeidere i større grad, sier Kristian Tangen.

Han har bakgrunn som helsefagarbeider, senere tillitsvalgt i Trondheim kommune før han havnet i Fagforbundet sentralt. På LO-kongressen i 2009 ble han valgt inn som LO-sekretær, og satt i fire år til han ikke tok gjenvalg i 2013. Da ble han LO-sekretær i Sør-Trøndelag.

– LO i Trøndelag har 60.000 medlemmer i Sør-Trøndelag og 30.000 i Nord-Trøndelag. Vi skal fortsatt ha seks årsverk i organisasjonen, sier han.

Kristine Svendsen skal være med på omorganiseringsarbeidet for å skape ett LO i Trøndelag.

– En av mine hovedoppgaver er å jobbe med yrkesopplæringa. Ungdomskullene går nedover og det er viktig at vi sørger for at så mange unge som mulig tar fagutdanning slik at de kan dekke arbeidslivets behov, sier hun.

Mer å lese

Trønder-Avisa er opptatt av å ha en saklig og åpen debatt på vår nettutgave. Vi kontrollerer alle innlegg før de kommer på trykk på samme måte på nettutgaven som på papirutgaven. Debatten er åpen for publisering fra kl.07.00 (08.00 i helgene) til midnatt, Du kan gjerne sende inn innlegg på andre tidspunkter men de blir ikke publisert før vi har gått gjennom innleggene.

Vi forbeholder oss retten til å fjerne, forkorte eller redigere innlegg som sendes inn. Ditt fulle navn må fremgå av brukernavn, signatur i kommentaren og/eller Facebook-profil.

Vi har valgt å sette opp et sett av regler for debatten på vår nettutgave
 • Bruk fullt navn.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere andre debattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger blir ikke akseptert.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på t-a.no.
 • Trønder-Avisa har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
Innlegg som bryter med våre debattregler, vil ikke bli publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke forholder seg til disse overholder reglene.
comments powered by Disqus
Siste kommenterte artikler

Anbefalt artikkel

{{item['title']}}
Skjul
Vis